Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Škola pre nedostatok žiakov chcela zrušiť triedu. Farmár do nej zapísal ovce
Zdielať na

Škola pre nedostatok žiakov chcela zrušiť triedu. Farmár do nej zapísal ovce

Archívna reportáž

GRENOBLE / Žiakom školy v malom francúzskom meste sa naskytol naozaj bizarný pohľad. Do školy jeden z farmárov zapísal 15 oviec. Škola totiž oznámila, že pre nedostatok žiakov bude musieť zavrieť jednu z jedenástich tried.

Ku kurióznej situácii došlo v škole Crêts-en-Belledonne v malej dediny v Alpách severovýchodne od mesta Grenoble. Keď počet žiakov klesol z 266 na 261, hrozilo zatvorenie jednej z 11 tried. V ostatných triedach by sa tak zmenil počet žiakov z 24 by vzrástol na 26, čo sa rodičom samozrejme nepáčilo. Miestny farmár Michel Girerd sa preto rozhodol, že k štúdiu symbolicky zapíše 15 oviec zo svojho stáda. 

Až takmer 200 žiakov a ich rodičov ráno sledovalo, ako ide do školy 50-členné stádo. Farmár následne predložil rodný list 15 oviec a skutočne ich zapísal. Starosta ich prijatie oficiálne potvrdil. 

https://twitter.com/valentineletess/status/1125792961579630593

Novým žiakom sa tak stali napríklad ovce s menom  Baa-bete, Dolly si Shaun. "Štátne vzdelávanie sú iba čísla. No a my sme teraz s týmto číselným nárastom v rámci štátneho vzdelávania v poriadku," povedal pre médiá jeden z rodičov. Nových spolužiakov žiaci privítali. "Je to super. Som presvedčený, že budú dobrými žiakmi," povedal 8-ročný chlapec. Ako si ovce v prvý školský deň viedli, miestne médiá neuviedli. 

Miešanie oviec je tradíciou. Pozrite sa, ako to prebieha. Viac v reportáži TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy