Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
V Prahe muselo okamžite opustiť svoje byty 80 ľudí. V byte našli mŕtvu ženu a granát
Zdielať na

V Prahe muselo okamžite opustiť svoje byty 80 ľudí. V byte našli mŕtvu ženu a granát

PRAHA / Kriminalisti vo štvrtok zasahovali v pražskom paneláku. Hasiči pri hasení požiaru objavili v byte mŕtvu ženu, ale aj granát. Takmer 80 ľudí muselo okamžite opustiť svoje byty.

Dve jednotky hasičov na mieste požiar rýchlo uhasili, po tento úkon to znie ako bežná udalosť. Lenže keď odvetrali miestnosti, objavili mŕtvu ženu, granát a ďalšiu muníciu.

"Záchranári ženu resuscitovali, bohužiaľ, neúspešne," uviedol hovorca pražskej polície Tomáš Hulan. Policajti uzavreli páskami široké pásmo, až 200 metrov od paneláku, desiatky ľudí museli z bytov von, aj pani Anna. "Prišli, zazvonili, zoberte si tie najdôležitejšie veci a von. Evakuácia," opisuje Anna. 

Po niekoľkých hodinách bol pyrotechnik stále vo vnútri bytu, nedokázal povedať, či nájdené zbrane ohrozujú okolie. Zavolali evakuačný autobus a červený kríž, aby sa postarali o ľudí postávajúcich okolo paneláku. Až po 4 hodinách polícia prehlásila - môžete naspäť domov.

"Vo vnútri bytu sa nachádzal granát, po odbornom skúmaní pyrotechnici konštatovali, že tento je delaborovaný, teda nijak nebezpečný," dodáva Hulan. 

Na rad prišla mordparta. Tá zbierala dôkazy do neskorých popoludňajších hodín. Podľa informácií žena utrpela bodnorezné rany, jedna vyšetrovacia verzia je vražda, podľe policajtov je ale vyšetrovanie na začiatku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy