Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vojenský dôstojník je podozrivý zo siedmich vrážd. Niektoré telá mal ukrývať v kufroch
Zdielať na

Vojenský dôstojník je podozrivý zo siedmich vrážd. Niektoré telá mal ukrývať v kufroch

NIKÓZIA / Súd na Cypre predĺžil väzbu mužovi podozrivému zo zabitia siedmych žien. Tri telá polícia už našla, po ďalších stále pátrajú. Tridsaťpäťročný vojak sa podľa tamojších médií k vraždám priznal. Verejnosť kritizuje ministra spravodlivosti a policajného prezidenta zo zanedbania vyšetrovania a vyzýva ich k demisii.

Ak ho obvinia zo siedmich vrážd, bude vojenský dôstojník z gréckej časti Cypru prvým sériovým vrahom na tomto ostrove. Podľa tamojších médií sa už priznal, že zabil 5 žien a dve deti. K telu jednej z obetí políciu dokonca sám zaviedol. Ide o ženu z Filipín, s ktorou sa zoznámil cez internet. Z tejto krajiny pochádzajú aj ďalšie dve obete, ktoré našli v opustenej šachte. "Je to strašné, hanbím sa v týchto dňoch, že som z Cypru a prišla som si uctiť pamiatku obetí," povedala obyvateľka Cypru Vanthoulla Constantinides. 

Podozrivý sa mal zároveň priznať, že telá niektorých obetí dal do kufrov a tak sa ich zbavil. Polícia preto v sobotu pátrala po opustenej batožine na troch miestach západne od Nikózie vrátane jazera v medenej bani. Stále hľadá šesť ročnú dcéru prvej obete, Rumunku s osemročných dieťaťom, ktoré zmizli v roku 2016 a ďalšiu ženu z Filipín, tá je nezvestná od decembra 2017.

"Šokovalo ma to. Prišli sem za prácou rovnako ako my. Takýto osud si nezaslúžili," poznamenala Filipínka Lissa Jataas. V hlavnom meste si prišli pamiatku obetí uctiť stovky ľudí. Zároveň žiadali rezignáciu ministra spravodlivosti a policajného šéfa. Kritizujú ich, že zmiznutiu, žien nevenovala polícia dostatočnú pozornosť a oznámenia o nezvestných spochybňovala. 

Brutálny vrah je stále na slobode. Viac v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy