Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Z trhu sťahujú lehátko pre kojencov, je nebezpečné
Zdielať na

Z trhu sťahujú lehátko pre kojencov, je nebezpečné

Archívna reportáž

WASHINGTON/BRATISLAVA / Americký výrobca produktov pre deti Fisher-Price sťahuje z trhu lehátka pre bábätká. Zistilo sa, že nie sú bezpečné. Za posledných desať rokov v nich zomrelo 30 detí.

Lehátko pre bábätká s názvom Rock 'n Play Sleeper z trhu po celom svete zmiznú. Výrobca Fisher-Price ich musí stiahnuť z trhu, nie sú údajne bezpečné. Sťahovanie produktu z trhu oznámila americká spotrebiteľská komisia. Firma ale tvrdí, že lehátka sú bezpečné a všetky úmrtia detí boli spôsobené nesprávnym používaním výrobku. Deti v ňom neboli pripútané, informovalo o tom BBC.

"Vzhľadom k incidentom, pri ktorých bol výrobok nesprávne používaný, sme sa v spolupráci s Komisiou pre bezpečnosť výrobkov lehátka rozhodli dobrovoľne stiahnuť," vyjadrila sa spoločnosť. Na trhu sú pritom už od roku 2009. 

Úrad neuviedol, ako presne deti zomreli. Stalo sa to všetko ale potom, čo sa v lehátku prevrátili na bok. "Keď rodičia kupujú výrobok pre svoje dieťa v obchode, očakáva sa, že bude kvalitný a bezpečný. Bohužiaľ, v tomto prípade to tak nie je," vyjadril sa prezident Americkej akadémie pediatrov Kyle Yasuda.

Vyjadrenie spoločnosti Fisher-Price:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy