Oblačno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Dieťa v kočiari čakalo na ulici, kým jeho mama a stará mama sedeli v krčme
Zdielať na

Dieťa v kočiari čakalo na ulici, kým jeho mama a stará mama sedeli v krčme

Zdroj: Profimedia

OSTRAVA / Ľudí, ktorí v pondelok večer prechádzali okolo reštaurácie v Ostrave-Porubě, zaujal opustený kočiar s malým dieťaťom. Privolaní policajti zistili, že batoľa patrí 17-ročnej matke. Tú našli v krčme a triezva veru nebola.

Ako uvádza portál iDnes.cz, policajná hliadka prišla k opustenému kočiaru už v chladnejšej večernej hodine. K asi ročnému dieťaťu sa na mieste nikto nehlásil, neplnoletú matku našli strážnici až vo vnútri reštaurácie. "Bola zjavne pod vplyvom alkoholu, orientačná dychová skúška u nej potvrdila takmer dve promile," uviedol hovorca ostravských policajtov Michael Beneš.

Mladá mamička sedela v krčme aj s 41-ročnou babičkou dieťaťa. "Tá si následne mladú ženu aj s dieťaťom odviedla k sebe domov. Celá udalosť bola oznámená orgánu sociálno-právnej ochrany detí na ďalšie vyšetrovanie," dodal Beneš. 

Policajti tiež riešili, kto alkohol neplnoletej matke nalial. Zatiaľ sa im ale nepodarilo preukázať, že by sa opila v krčme, kde ju našli. Prevádzkovatelia reštauračného zariadenia totiž tvrdili, že dievča k nim už prišlo opité a oni mu nenaliali. 

Opitú tínedžerku našiel policajt na kraji cesty. Chcela ísť za priateľom do väzenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy