Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Namiesto zázraku podvod. Muž sa vydával za roky nezvestného chlapca
Zdielať na

Namiesto zázraku podvod. Muž sa vydával za roky nezvestného chlapca

WASHINGTON / Americká polícia poprela tvrdenie mladého Američana, ktorý sa vyhlasoval za chlapca, nezvestného od roku 2011, kedy jeho matka spáchala samovraždu.

"Testy DNA ukázali, že nejde o Timmothyho Pitzena," oznámila polícia prostredníctvom sociálnej siete. Mladíka si v Newporte vo štáte Kentucky všimla okoloidúca, ktorej sa zdalo, že vyzerá ako stratený a má pomliaždenú tvár. Policajtom povedal, že dokázal utiecť dvom belochom, ktorí ho po sedem rokov držali v jednom moteli v susednom štáte Ohio. Opísal ich ako kulturistov, ktorí mali vytetované obrázky hadov a pavúkov. Predovšetkým ale tvrdil, že je Timmothy Pitzen, ktorého zmiznutie vo štátu Illinois pred ôsmimi rokmi vyvolalo veľký rozruch.

​Ráno v máji 2011 Amy Fry-Pitzenová zobrala svojho syna Timmothyho, vtedy šesťročného, ​​zo školy na predmestí Chicaga, bez toho, aby o tom dala vedieť zvyšku rodiny. O dva dni neskôr ju našli v hoteli, kde si prerezal tepny. Chlapec pri nej nebol, ale v izbe zanechala odkaz, že Timmothy je v bezpečí u ľudí, ktorí na neho dajú pozor. "Nikdy ho nenájdete," tvrdila. Vďaka pouličným kamerám polícia dokázala sledovať, že matka a syn prešli skoro 800 kilometrov, pozreli sa do zoo a dvoch vodných parkov. Od tej doby sa ale po chlapcovi zľahla zem a polícia po ňom nenašla žiadnu stopu.

Timmothyho príbuzní pred novinármi vyjadrili rozčarovanie rodiny. "Je to zničujúce. Akoby ten deň znova a znova ožíval. Timmothyho otec je zničený," vyhlásila teta Kara Jacobsová. "Bolo to hrozné. Žili sme v napätí, medzi nádejou a úzkosťou. Je to vyčerpávajúce," povedala babička Alana Andersonová. Naďalej dúfa, že vnuka ešte uvidí živého, a modlí sa za to.

Za Timmothyho sa podľa šéfa newportskej polície vydával dvadsaťtriročný Brian Rini, prepustený pred mesiacom z väzenia v Ohiu, kde si odpykal viac ako ročný trest za vlámanie do domu a vandalizmus. Úrady neuviedli, či Riniho neobvinia alebo aké mal Rini pre svoje konanie motívy. "Nezabudli sme a nezabudneme na Timmothyho a dúfame, že sa jedného dňa zase stretne so svojou rodinou. Bohužiaľ, tento deň nebude dnes," uviedol hovorca FBI Timothy Beam.

​V Timmothyho rodnom meste Aurore policajný seržant Bill Rowley podľa agentúry AP uviedol, že za uplynulé roky dostala miestna polícia tisíce tipov ohľadom nezvestného chlapca, vrátane falošných. "Vždy sa obávame, že sa vyskytnú napodobňovatelia, najmä v prípadoch, ktoré budia tak veľkú celoštátnej pozornosť," poznamenal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy