Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Väzni zriadili fond na podporu dozorcu, ktorý prišiel o manželku. Postarať sa musí o štyri deti
Zdielať na

Väzni zriadili fond na podporu dozorcu, ktorý prišiel o manželku. Postarať sa musí o štyri deti

Zdroj: noviny.sk

VILLENUEVE LÉS MAGUELONE / Jeden z dozorcov vo francúzskej väznici, otec štyroch detí, prišiel o manželku. Vdovec sa teda musí starať o svoje deti z jedného platu. Väzni, pri ktorých pracuje sa rozhodli pre nezvyčajné gesto. Aby mu vyjadrili sympatie a rešpekt, založili finančnú zbierku, do ktorej prispievajú.

Nečakaná vlna solidarity zo strany väzňov voči ich dozorcovi prekvapila mnohých. Muži podľa francúzskych médií, na ktoré sa odvolávajú aj Novinky.cz, poslali dozorcovi list, v ktorom mu vyjadrovali úprimnú sústrasť. Aby mu v ťažkej životnej situácii pomohli, rozhodli sa s pomocou odborov vytvoriť finančnú zbierku, do ktorej väzni nielen prispeli, ale naďalej prispievajú. Vedenie väznice nápad okamžite schválilo. 

"Informovať o útokoch väzňov na dozorcov je bežné a samozrejme správne. Musíme ale okrem toho informovať aj o prípadoch pozitívneho správania odsúdencov voči personálu väznice," povedal sekretár oblastných odborov Force Ouvriére Grégory Jalade. Dodal tiež, že sa 24 rokov, čo sa vo väzenskej oblasti pohybuje sa s podobným prípadom doteraz nestretol. 

Dozorcu popísal Jalade ako rešpektujúceho a rešpektovaného muža, ktorý je u väčšiny väzňov obľúbený. Vo väznici je momentálne 825 väzňov v 533 celách. 

Nie všetci dozorcovia sú takí poctiví, že si ich väzni obľúbia. Niektorí na to zas majú iné dôvody. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy