Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
V New Yorku sa bude dať prechádzať v oblakoch
Zdielať na

V New Yorku sa bude dať prechádzať v oblakoch

Zdroj: Twitter/Larry Bendesky

NEW YORK / Americký New York je domovom hneď niekoľkých pozoruhodných vyhliadkových bodov. Čoskoro k nim ale pribudne nový, ktorý má byť tým vôbec najvyšším vonkajším na západnej pologuli. Pozorovateľňa nazvaná Edge vznikne na novom mrakodrape, ktorý aktuálne vyrastá na Manhattane v rámci developerského projektu Hudson Yards, píše CNN.

Vyhliadku by mali otvoriť spoločne s celým komplexom počas budúceho roka. Nachádzať sa bude vo výške 335 metrov, čo z nej robí najväčšiu vonkajšiu vyhliadkovú plošinu na západnej pologuli a piatu najvyššiu na svete. Na vrchole mrakodrapu sa má ďalej nachádzať panoramatická reštaurácia s barom, ale aj priestory pre organizovanie rôznych udalostí, píše CNN

"Vyhliadka Edge pozve návštevníkov k prechádzke v oblakoch, kde si budú môcť vychutnať pohľad na New York ako nikdy predtým," uviedol Jason Horkin z tímu, ktorý na Hudson Yards pracuje. "Meno pozorovateľne odráža jej unikátny dizajn, ale aj pocit, kedy ste na pokraji niečoho výnimočného," dodáva Horkin. Edge možno preložiť ako hranu či okraj.

https://twitter.com/LarryBendesky/status/1105197537001119744

Akonáhle bude vyhliadka hotová, vyšachuje aktuálne najvyšší newyorský pozorovací bod na Empire State Building a tiež vyhliadku v Rockefellerovom centre. Nový mrakodrap, vrátane vyhliadky, je dielom architekta Williama Pedersena. V novej štvrti Hudson Yards po jej dokončení obyvatelia mesta nájdu viac než stovku obchodov a reštaurácií alebo tiež záhrady.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy