Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V kauze Rapid life padli obvinenia. Polícia zadržala dvoch vysokopostavených manažérov
Zdielať na

V kauze Rapid life padli obvinenia. Polícia zadržala dvoch vysokopostavených manažérov

KOŠICE / Bývalého šéfa a jedného z vysokopostavených spoločníkov skrachovanej životnej poisťovne Rapid life v stredu ráno zadržala polícia. Obvinili ich z tunelovania poisťovne. Spolu s nimi zatkli aj ďalších šiestich spoločníkov. Ale to nie je všetko. Zakázali im nakladať s majetkom, ktorý stihli presunúť do inej spoločnosti.

V prípade pochybnej poisťovne Rapid life sa dnešný deň stáva opäť zlomovým. Budovu, ktorú bývalí konatelia previedli na inú firmu, do súkromných rúk, sa opäť dostala na stôl správkyne. "Dnes som týmto uznesením znova bola poverená výkonom správy majetku," uviedla Irena Sopková, nútená správkyňa Rapid Life. Ide o budovu košickej centrály poisťovne. Bývalé vedenie ju nevýhodne za podhodnotenú cenu predalo spriaznenej firme, syna bývalého šéfa Rapid life-u. Udialo sa to necelý rok pred vyhlásením nútenej správy, teda v čase, keď poškodení klienti napriek plateniu poistiek prichádzali o svoje peniaze, bez toho aby o tom vedeli. "V čase predaja už bolo niekoľko tisíc klientov Rapid life nevyplácaných poistného poškodená," dodala Irena Sopková.

Polícia spolu so špeciálnym prokurátorom zakročili a zakázali ďalej s touto budovou ich majiteľom nakladať. Zároveň vyšetrovateľka obvinila a nechala zadržať exšéfa poisťovne spolu s jeho pravou rukou. Obvinenie dostali do rúk aj ďalší šiesti blízki ľudia. "Z obzvlášť závažného zločinu povinnosti pri správe cudzieho majetku a zločinu poškodzovania veriteľa," informoval Michal Slivka, hovorca PPZ SR.

Zatiaľ čo Národná banka zásah proti bývalému vedeniu poisťovne Rapid life nekomentuje. "NBS berie na vedomie kroky OČTK," vyjadrila sa Martina Solčányová, hovorkyňa NBS. 

Zástupca poškodených klientov hovorí, že prišiel neskoro. "Minimálne 10 rokov sa vedelo o tom, čo sa v životnej poisťovni deje. Národná banka, tisíce klientov podávali trestné oznámenia," povedal Miroslav Antoňak, zástupca poškodených klientov. 

Poisťovňa Rapid life aj naďalej uzatvárala tisíce poistiek. Poškodeným, klientom sú bývalí majitelia dodnes dlžní milióny eur. Zástupca časti poškodených klientov však aj napriek dnešnému zásahu určite nemá dôvod na oslavu. "Majetok momentálne zabezpečený nepostačuje na uspokojenie pohľadávok, ktorých zastupuje spotrebiteľské centrum," dodal Miroslav Antoňak.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy