Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Streľba v nemocnici. Muž vytiahol zbraň na ďalších pacientov, jeden je vo vážnom stave
Zdielať na

Streľba v nemocnici. Muž vytiahol zbraň na ďalších pacientov, jeden je vo vážnom stave

PRAHA / Na oddelení hematológie pacient včera pred polnocou postrelil dvoch mužov, ktorí s ním ležali na izbe. Strelca spacifikovali zdravotné sestry. Jedného z pacientov strelil do hlavy a je v kritickom stave. Prečo to muž urobil, nie je jasné. Viac v reportáži Ondřeja Pořízka z FTV Prima.

Pokojný piatkový večer vo vinohradskej nemocnici narušili výstrely. Dráma sa odohrala priamo v izbe na hematologickej klinike. "Krátko po 23. hodine nás zavolali do vinohradskej nemocnice. Jeden z pacientov mal vytiahnuť svoju pravdepodobne legálne držanú zbraň a použiť ju," uviedol policajný hovorca Jan Daněk. 

Sedemdesiatročný muž mal postreliť ďalších dvoch pacientov, ktorí boli s ním v izbe. Jedného podľa informácií FTV PRIMA zasiahol náboj priamo do hlavy a jeho stav je mimoriadne vážny. Druhý pacient by mal byť mimo ohrozenia života. "Nemáme súhlas rodiny poskytovať informácie o zdravotnom stave," povedala hovorkyňa nemocnice. 

Strelca nakoniec odzbrojili sestry, ktoré počuli výstrely. "Na miesto následne dorazili policajti, ktorí muža zadržali," dodal Daněk. 

Nemocnica teraz uvažuje o mimoriadnej odmene pre statočné ženy. Ich zásah pravdepodobne zabránil strelcovi, aby použil zbraň viackrát a oboch mužov pripravil o život. "Motív zatiaľ nie je známy," povedal Daněk. Je ale veľmi pravdepodobné, že za nešťastným incidentom stojí spory medzi pacientmi.

Muž, ktorý strieľal bol podľa informácií FTV PRIMA veľmi vážne chorý. Vyšetrovatelia ho teda nemohli odviesť na výsluch a zostal zatiaľ hospitalizovaný na klinike hematológie pod stálym policajným dohľadom. O právnej kvalifikácii jeho konanie rozhodne nasledujúci stav oboch zranených. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy