Jasno
14°
Bratislava
FOTO: Polícia na letisku zadržala batožinu. Bolo v nej viac ako 1500 korytnačiek
Zdielať na

FOTO: Polícia na letisku zadržala batožinu. Bolo v nej viac ako 1500 korytnačiek

Archívna reportáž

MANILA / Neuveriteľné úlovok filipínskej polície na letisku v Manile. Viac než 1 500 živých korytnačiek zabalených po jednej v lepiacej páske. Korytnačky objavili v štyroch kusoch neoznačenej batožiny, pričom ich hodnotu úrady odhadli na viac než 4,5 milióna pesos (v prepočte približne 76 400 eur).

V zadržaných kufroch sa nachádzalo celkovo 1 529 korytnačiek rôznych druhov. Polícia ich našla v nedeľu v príletovej hale medzinárodného letiska filipínskej metropoly, informuje portál BBC.

Polícia zároveň predpokladá, že osoba, ktorá ich prevážala, batožinu opustila po tom, čo sa dozvedela o prísnych trestoch za nelegálne pašovanie voľne žijúcich zvierat. V prípade odhalenia by jej hrozili dva roky za mrežami a pokutu až do výšky 200 tisíc pesos. 

Polícia informovala, že kufre mal nechať v hale Filipínčan, ktorý mal namierené do Hong Kongu. Zvieratá má teraz v opatere jednotka, ktorá monitoruje pašovanie voľne žijúcich zvierat. 

Korytnačky zväčša slúžia ako exotické domáce miláčiky, ale v niektorých prípadoch sa využívajú v tradičnej medicíne či ako delikatesa v ázijských reštauráciách. Ich mäso sa totiž považuje za afrodiziakum.

Pozrite si archívnu reportáž o záchrane korytnačiek: 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy