Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dvojica poštárov vyhadzovala listy. Doručovali len zásielky, za ktoré inkasovali
Zdielať na

Dvojica poštárov vyhadzovala listy. Doručovali len zásielky, za ktoré inkasovali

Archívna reportáž

BRNO / Ľudia tri mesiace zbytočne čakali na svoje listy a doporučené zásielky. Dvojici poštárov sa listy nechcelo totiž doručovať, vyhadzovali ich do kontajnera. Jediné čo si nechávali boli zásielky na doporučený lístok, dôvod vás zarazí.

Obyvatelia mesta Kuřimi v okrese Brno márne čakali na svoje listy, zásielky. Tridsaťjedenročnému a tridsaťpäťročnému, obaja doručovatelia, sa nechcelo poštu doručiť na dané adresy, vyhadzovali všetky listy do kontajnera. Jediné čím sa zaoberali boli doporučené zásielky, pretože za ne ľudia platili. Peniaze si potom nechávali. "Obaja muži vybrali od adresátov peniaze, hotovosť ale na pošte neodovzdali. Behom 3 mesiacov sa tak obohatili o takmer 5900 eur," vyjadril sa hovorca polície Bohumil Malášek.

Ohrození adresáti 

Obyčajné listy, doporučené lisy a ostatné zásielky, za ktoré sa neplatilo, hádzali do vreca. V kontajnery ho ale ktosi objavili a nahlásil to polícii. Adresátom mohli vzniknúť obrovské problémy. Niektorí z nich sa nedozvedeli o nedoplatkoch, iným zase hrozilo, že sa ocitnú v exekučnom konaní. 

Muži momentálne čelia trestnému stíhaniu za porušenie tajomstva doručovaných správ a spreneveru. Hrozí im trest 5 rokov za mrežami. 

Poštu nedoručoval 8 rokov 

Päťdesiatšesťročný poštár sa podľa polície neobťažoval s doručovaním zásielok celých osem rokov. Tento prípad sa odohral v talianskom meste Vicenza. Pošta obsahovala napríklad účty za energie, bankové výpisy, staré telefónne zoznamy alebo politické propagandistické zásielky z regionálnych volieb v roku 2010. 

Pozrite si reportáž o prípade, kedy mladíci prepadli poštárku. Ako celý prípad dopadol? 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy