Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Smrteľná nehoda dvoch dodávok. O život prišiel spolujazdec
Zdielať na

Smrteľná nehoda dvoch dodávok. O život prišiel spolujazdec

RUŽOMBEROK / Na ceste za Ružomberkom v smere na Donovaly sa vo štvrtok ráno zrazili dve dodávky. Pri nehode vyhasol život 62-ročného spolujazdca. Do dodávky, v ktorej sa viezol, narazil srbský vodič. Policajti cestu na viac ako hodinu úplne uzavreli.

K dopravnej nehode došlo neďaleko Liptovskej Osady pred 5:00 ráno. Podľa svedkov vodič tejto dodávky z dosiaľ presne nezistených príčin prešiel do protismeru. Avšak 38-ročný Srb tvrdí, že musel zrejme dostať mikrospánok. "Zhruba pred trištvrte na 5 bola ohlásená nehoda dvoch dodávkových vozidiel. Ohlasovateľ nahlásil, že sú tam tri osoby zakliesnené," uviedol Slavko Hreha, riaditeľ OR HaZZ Ružomberok. 

Zraneného Srba vyslobodili z pokrčenej karosérie pomocou hydraulického náradia, bol pri vedomí. Spolujazdec (62) z druhej dodávky, žiaľ, už nejavil známky života. Muž zo Spišskej Novej Vsi vážnym zraneniam na mieste podľahol. "Jeden muž utrpel pri nehode devastačné poranenia, ktoré neboli zlúčiteľné so životom. Ďalšie dve osoby utrpeli ťažké poranenia a po ošetrení boli obaja pacienti prevezení do nemocnice v Ružomberku," informovala hovorkyňa Katarína Načiniaková. "Cesta bola neprejazdná v oboch smeroch, až keď dali pokyn že môže sa posunúť vozidlo, ak sa v jednom smere sprejazdnila a púšťa sa na striedačku," dodal Slavko Hreha.

Stopy, ktoré by mali objasniť presný priebeh nehody zaisťovali policajti aj súdny znalec. "Vyšetrovanie dopravnej nehody prevzal na mieste vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie vo veci usmrtenia a ublíženia na zdraví," povedala Jana Balogová, hovorkyňa KR PZ Žilina. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy