Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zatvorené dvere vám môžu počas spánku zachrániť život. Toto je dôkaz
Zdielať na

Zatvorené dvere vám môžu počas spánku zachrániť život. Toto je dôkaz

Archívna reportáž

NEW FAIRFIELD / Zatvorené dvere rodine zachránili život. Dôkazom toho sú fotografie, ktoré uverejnili na sociálnej sieti tamojší hasiči, ktorí boli privolaní k požiaru rodinného domu. Život si zachránili nielen majitelia, ale aj ich pes.

Spať s otvorenými alebo zatvorenými dverami do spálne? Tento prípad dokazuje, že je lepšie spať so zatvorenými dverami. Hasiči z amerického štátu Connecticut na to upozornili na svojej facebookovej stránke. Koncom januára boli privolaní k požiaru, ktorý vypukol v rodinnom dome. Majiteľov a ich psa zachránili pred plameňmi práve dvere. Ako je to možné, vysvetlili hasiči aj na sociálnej sieti. 

Na prvej fotografií sú dvere vidieť z chodby domu. Sú čierne, zadymené a obhorené. Steny aj zárubňu oheň takmer úplne zničil. Na druhej fotke sú tie isté dvere ale z druhej strany - zo spálne. Práve tam sa nachádzali majitelia domu aj pes, keď vypukol v dome požiar. Dvere sú bielej farby, bez akéhokoľvek poškodenia. Väčšina dymu sa cez ne do miestnosti nedostala. "Obidva zábery sú skvelým dôkazom, prečo mať zatvorené dvere na izbe počas spánku," poznamenali hasiči. 

Otvorené dvere v detských izbách

K zásahu hasičov a k celému prípadu sa vyjadrili aj hasiči z New Yorku. Podľa ich slov je dôležité, aby dvere boli zatvorené aj na detských izbách. Deti preto treba presvedčiť, že strašidlá neexistujú a cez zatvorené dvere im žiadne nebezpečenstvo nehrozí, práve naopak. "Rodičia majú ťažkú úlohu presvedčiť svoje malé deti, aby spali pri zatvorených dverách, vždy ich chcú mať pootvorené aspoň na pár centimetrov. Chodíme po školách a robíme prevencie, a deťom prízvukujeme, aké dôležité je, aby počas spánku mali dvere na izbe zatvorené," poznamenali newyorskí hasiči. 

 
Pre požiar bytovky prišlo o život 10 ľudí. Pozrite si reportáž, čo sa tu odohralo:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy