Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V rýchlosti takmer 150 km/h šoféroval s dieťaťom na kolenách
Zdielať na

V rýchlosti takmer 150 km/h šoféroval s dieťaťom na kolenách

BRATISLAVA / Polícia počas akcie zastavila dvoch mužov, ktorých označila za najhorších vodičov. Jeden nielenže prekročil povolenú rýchlosť, ale v 150 km/h šoféroval s malým dieťaťom na kolenách. Druhý si zas počas jazdy upíjal z plechovkového piva.

Hliadka diaľničného oddelenia Policajného zboru Bratislava spozorovala na diaľnici D1 v smere do Bratislavy vozidlo prekračujúce maximálnu dovolenú rýchlosť.

​V úseku diaľnice, kde je maximálna rýchlosť 90 km/h išiel rýchlosťou 142 km/h. Rozhodli sa ho preto zastaviť a podrobiť kontrole. Pri predchádzaní tohto vozidla ale spozorovali, že vodičovi počas jazdy sedí na kolenách maloleté dieťa.

Po zastavení vozidla zistili ďalšie porušenia zákona. Auto malo prasknuté čelné sklo a tmavé fólie na predných bočných oknách. "Vodičovi bola ďalšia jazda zakázaná, na mieste mu policajti zároveň zadržali osvedčenie o evidencii vozidla aj tabuľky s evidenčným číslom a uložili blokovú pokutu vo výške 100 eur," informovala policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. 

Hliadku zaujal aj ďalší vodič jazdiaci po Einsteinovej ulici v smere na Prístavný most. Počas jazdy priamo v aute pil plechovkové pivo. Vodiča ihneď zastavili a podrobili dychovej skúške, ktorou mu namerali 0,51 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Aj výsledok opakovaného merania bol pozitívny. Nezodpovedný 66-ročný vodič už čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Stíhaný je na slobode.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy