Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pamelu v Sheffielde našli. Pátrajú po ďalšej Slovenke
Zdielať na

Pamelu v Sheffielde našli. Pátrajú po ďalšej Slovenke

SHEFFIELD / Polícia v anglickom Shefielde ukončila pátranie po 16-ročnej Slovenke, ktorá sa stratila pred Vianocami. Sedem týždňov po nej pátrali desiatky policajtov v širokom okolí. Pamelu už našli. Naďalej však pátrajú po ďalšej nezvestnej Slovenke.

Šestnásťročná Pamela bola nezvestná od 16. decembra. Miestna polícia zapojila do pátrania aj slovenskú komunitu a kamarátov a spolužiakov tínedžerky Pamely. Celých 7 týždňov o sebe nedala vedieť zúfalým rodičom, ani polícii.

Pátranie sťažovala aj jazyková bariéra. Po siedmich týždňoch, ale konečne nastal posun. Pamelu našli.

"Pamela bola nájdená v stredu, teraz máme isté procedúry na zistenie jej emocionálneho a fyzického stavu, ale môžem potvrdiť, že Pamela je lokalizovaná, je nažive a čoskoro sa stretne aj s vlastnou rodinou," informuje kultúrny konzultant polície Sheffield Bibiana Jordan-Horváth.

Polícia nekonkretizovala, kde presne Pamelu našli, ani to, kde celý ten čas bola. Nereagovala na žiadne výzvy, ktoré polícia počas pátrania zverejnila.

"Shefield je veľmi pozitívne naladený, že sa po tejto dlhej dobe našla, je to naozaj zázrak. Ďakujeme aj televízii JOJ za zverejnenie a všetkým, ktorí sa na tom podieľali hocijakou formou, malými úkonmi či zdieľaním," dodáva Jordan-Horváth. 

O prípade informovala aj televízia JOJ, keďže anglická polícia pracovala aj s verziou, že sa mohla vrátiť na Slovensko. Informácie o prípade zverejnili aj rôzne anglické média. Po meste Sheffield jazdilo auto s fotografiou nezvestnej dievčiny a textom v anglickom aj slovenskom jazyku.

Anglická polícia naďalej pátra po ďalšej Slovenke. Od 26. 12. je nezvestná aj Alena Grláková. Žena žila aj s rodinou v meste Roterham. Narodila sa v roku 1980. Pátra po nej tá istá polícia ako po Pamele. Fotografiu nezvestnej na sociálnej sieti zverejnila aj slovenská polícia. Ak viete, kde sa môže Alena Grláková nachádzať, volajte na číslo 158.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy