Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Slovenka sa stratila v Británii, hľadajú ju policajti aj príbuzní
Zdielať na

Slovenka sa stratila v Británii, hľadajú ju policajti aj príbuzní

SHEFFIELD / Polícia prosí o pomoc aj verejnosť, 16-ročná Pamela je totiž stále nezvestná. Naposledy ju videli 16. decembra 2018.

Podľa posledných informácii je Pamela Horváthová nezvestná od 16. decembra. Od Vianoc je sú v okolí Sheffieldu takéto oznamy v slovenčine a angličtine. A pribúdajú ďalšie. Anglická polícia tento prípad berie veľmi vážne. Podľa informácii miestnej polície, ktoré získali počas vyšetrovania majú obavy, že Pamele hrozí nebezpečenstvo, hlavne pre jej nízky vek. Dodnes sa neozvala zúfalým rodičom, kamarátom, ani polícii.

Polícia žiada každého, kto ju videl alebo má o nej akékoľvek informácie, aby to ohlásil na polícii telefonicky, prípadne v elektronickej forme. Pátranie pokračuje aj pomocou hashtagov #hladamePamelu a #findPamela.

V Sheffielde pátrajú po mladučkej pamele aj pomocou auta, na ktorom sú zverejnené informácie dvojjazyčne. V slovenčine a aj v angličtine. 

"Rád by som oslovil verejnosť. Prosím chceme sa len uistiť, že Pamela je v poriadku. Pamela, ak to pozeráš, prosím ozvi sa polícii, chceme len vedieť, že ti nič nie je," vyzýva verejnosť policajt Paul McCurry. 

Ministerstvo zahraničných vecí SR sa vyjadrilo nasledovne: "Zastupiteľský úrad SR v Londýne disponuje sprostredkovanými informáciami o nezvestnej maloletej osobe. Policajná pridelenkyňa ZÚ SR v Londýne je v kontakte s príslušnou políciou v UK a ZÚ SR v Londýne poskytuje polícii UK potrebnú súčinnosť. Rodina maloletej osoby sa na ZÚ SR v Londýne so žiadosťou o konzulárnu pomoc do dnešného dňa neobrátila."

Polícia aj Pamelini príbuzní dúfajú, že sa v zdraví vráti domov. Aj tak našťastie končia príbehy nezvestných tínejdžeriek:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy