Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Záchranári vytiahli z trosiek spadnutej budovy 5-ročné dievča
Zdielať na

Záchranári vytiahli z trosiek spadnutej budovy 5-ročné dievča

ISTANBUL / Päťročné dievčatko vyslobodili tureckí záchranári zo sutín sedemposchodového domu na okraji Istanbulu, 18 hodín po zrútení budovy. Informovala o tom agentúra AP. Doteraz boli nájdení traja mŕtvi a 13 zranených, medzi ktorými je aj deväťročný chlapec. Traja zo zranených sú v kritickom stave.

​V dome bolo 14 bytov, ktoré obývalo 43 ľudí. Na prízemí domu bola šijacia dielňa. Miestne úrady odhadujú, že v čase nešťastia bolo doma 27 až 30 ľudí, napísala agentúra Anadolu. Príčinu zrútenia domu vyšetrujú. Guvernér oblasti Ali Yerlikaya upozornil na to, že posledné tri poschodia budovy boli postavené ilegálne.

Obytný dom sa zrútil v stredu okolo 16:00 miestneho času. Budova stará 27 rokov sa nachádzala v štvrti Kartal na okraji ázijskej časti Istanbulu. Sedem okolitých budov bolo preventívne evakuovaných, uviedol guvernér. Jednej z nich hrozí, že sa tiež zrúti.

Záchranári pracovali celú noc, prácu trikrát prerušili z obavy zo zrútenia trosiek domu. "Budeme pracovať bez zastavenia, kým pátracie a záchranné práce neskončia," povedal v stredu novinárom Yerlikaya.

Štátne zastupiteľstvo s ohľadom na vyšetrovanie zakázalo médiám nešťastie spravodajsky pokrývať a tureckej televízii prerušili priame prenosy z miesta, informovala Štátna rada pre kontrolu rozhlasu a televízie (RTÜK).

Súvisiace články

Najčítanejšie správy