Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pápež František priznal zneužívanie rehoľných sestier kňazmi
Zdielať na

Pápež František priznal zneužívanie rehoľných sestier kňazmi

VATIKÁN / Pápež František priznal zneužívanie rehoľných sestier kňazmi. Uviedol, že jeho predchodca pápež Benedikt XVI. dokonca musel zrušiť celú kongregáciu mníšok, ktoré kňazi využívali ako sexuálne otrokyne. Alessandro Gisotti z vatikánskej tlačovej kancelárie ozrejmil, že táto kauza sa týkala Francúzska.

​František v utorok vyhlásil, že cirkev vie o tomto probléme, rieši ho, no podľa neho "stále pokračuje". Dodal, že rehoľné sestry zneužívali kňazi aj biskupi. Podľa neho sa tieto veci dejú najmä v nových kongregáciách, informuje portál BBC.

Vatikánsky ženský magazín pritom len pred niekoľkými dňami odsúdil zneužívanie rehoľníčok s tým, že niektoré z nich museli ísť na potrat, proti čomu sa katolícka viera stavia. 

Pápež František sa k chúlostivej téme vyjadril počas historicky prvej cesty do Arabských emirátov. Pápež sa už od nástupu do svojej funkcie snaží spájať ľudí rôznej pleti a rovnako aj náboženstva. Svoje slová ale zároveň potvrdzuje aj činmi, a preto sa v pondelok stretol v hlavnom meste Spojených arabských emirátov s predstaviteľmi islamu a dokonca tam aj odslúžil svätú omšu. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy