Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Lietadlo sa muselo opakovane vracať, do cieľa nedoletelo
Zdielať na

Lietadlo sa muselo opakovane vracať, do cieľa nedoletelo

Zdroj: SITA

MAUI / Nekonečnou sa stala cesta pre 207 pasažierov letu HA33 z amerického Los Angeles na Havaj. Airbus A330 patriaci spoločnosti Hawaiian Airlines sa musel hneď trikrát vrátiť na kalifornské letisko. Do cieľovej destinácie napokon vôbec nedoletel. Na vine boli technické problémy.

Incident sa odohral začiatkom februára a podľa dostupných informácií bol každý opätovný návrat zmieneného lietadla spôsobený niečím iným. V rámci svojho prvého pokusu bol stroj vo vzduchu hodinu. Kapitán sa z bezpečnostných dôvodov rozhodol pre návrat do Los Angeles. 

Podobný priebeh mal aj let číslo dva. Akurát s tým rozdielom, že tentokrát piloti airbusu preleteli kalifornské pobrežie niekoľkokrát, aby spotrebovali čo najviac paliva a nepristávali preťažení ako v predchádzajúcom prípade. 

Tretíkrát bol odoprený lietadlu už samotný vzlet. Riadiaca veža požiadala kapitána, aby prerušil vzlet a vrátil sa späť k terminálu. Celý let bol následne zrušený. 

https://twitter.com/TomPodolec/status/1091517818183565312

Pasažieri majú nárok na odškodné. Aerolinky im naviac pri nákupe ďalších leteniek poskytnú aj darčekový poukaz v hodnote 100 dolárov. 

Pozrite si priložené VIDEO: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy