Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Malí géniovia. Sedemročná holička a 11-ročný vysokoškolák
Zdielať na

Malí géniovia. Sedemročná holička a 11-ročný vysokoškolák

HOUSTON / Ako by ste reagovali, keby vás po vstupe do holičstva usadilo 7-ročné dievčatko, či v aule vysokej školy privítal 11-ročný chlapec? Nenechajte sa pomýliť ich vekom. Sú totiž dôkazom toho, že talent sa ním neriadi.

Červená mašľa vo vlasoch, zlatá retiazka na krku a stolček pod nohami. V prípade miniholičky, Elijah Hernadez z Houstonu, ste v dobrých rukách. S nožničkami vie totiž robiť hotové zázraky. Tak ako jej vychýrený otec Frank. "Všimol som si, že ju to láka a tak som jej ukázal zopár ťahov. Okamžite sa chytila," opisuje otec Frank.

Odvtedy si mini holička svoje ťahy vycibrila. Núdzu nemá o zákazníkov, ani trofeje zo súťaží. To isté platí aj o jej menovcovi, 11-ročnom Elijahovi  Preccielym. Malom géniovi, ktorého na vysokej škole privítali veľkom štýle. 

"Vyslovene sem patrím. Zbožňujem to tu. Prekvapuje ma, že mi niektorí hádajú 15. Buď som vysoký 11-ročný alebo nízky 15-ročný, vyberte si," povedal. Problém mu nerobí ani zapadnúť medzi veľkáčov. Skôr naopak. "Je to šialené, ale vedie ostatných. Častokrát vie viac ako jeho takmer dospelí spolužiaci," hovorí študent Mubashar Ali.

Tajomstvo jeho úspechu je pritom prosté. "Základ je mentálne nastavenie. Naučím sa všetko, čo si zaumienim. Predstavím si, že ide o život a ide to. Každá vec, ktorú sa naučíte, vás pozdvihne na vyššiu úroveň," vysvetľuje Elijah.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy