Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Popálený človek na Václaváku. Mal sa zapáliť sám
Zdielať na

Popálený človek na Václaváku. Mal sa zapáliť sám

PRAHA / Záchranári zasahujú na Václavskom námestí pri popálenom človekovi, zrejme muža. Bol uhasený. Viac informácií zatiaľ nemajú. Na mieste je aj polícia.

​V Prahe na Václavskom námestí pri soche svätého Václava sa dnes okolo 15:00 polial horľavinou a zapálil päťdesiatštyriročný muž. Okoloidúci ho uhasili, informovala na twitteri polície. Hovorkyňa záchrannej služby Jána Poštová povedala, že muž bol uhasený. Viac informácií o jeho zdravotnom stave nemala.

Údajne očitý svedok na mieste povedal, že videl horiaceho muža, ktorý mal popálené ruky a tvár. Na mieste, ktoré stráži polícia, ležia obhorené odevy a použitý hasiaci prístroj. Záchranári pacienta s popáleninami na cca 30 percentách tela uviedli do umelého spánku a so zaistenými dýchacími cestami ho transportovali do Fakultnej nemocnice Královské Vinohrady. 

Zamestnankyne neďalekej kaviarne videli, ako sa horiaceho človeka snažia ľudia hasiť s použitím oblečenia, potom si do kaviarne pribehli pre hasiaci prístroj. Ďalší očitý svedok povedal novinárom, že dotyčného muža videl ešte predtým, než sa zapálil. Podľa svedka stál pred sochou svätého Václava s ceduľou s nápismi a niečo hovoril. Okolnosti udalosti aj motív rokovania polícia zatiaľ vyšetruje.

Česko si v týchto dňoch pripomína 50. výročie sebeupálenia študenta Jana Palacha. Ten sa 16. januára 1969 na Václavskom námestí upálil, aby vyburcoval spoluobčanov z letargie po okupácii vojskami Varšavskej zmluvy v auguste 1968. O tri dni neskôr zomrel v nemocnici.

https://twitter.com/PolicieCZ/status/1086268790629908480

https://twitter.com/zzshmp/status/1086270657740992512

Súvisiace články

Najčítanejšie správy