Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Povyskakovali z kamióna a dali sa na útek. Polícia zadržala 6 migrantov
Zdielať na

Povyskakovali z kamióna a dali sa na útek. Polícia zadržala 6 migrantov

BARDEJOV / V Bardejove vo štvrtok večer policajti dolapili nelegálnych migrantov. Tí povyskakovali z kamióna, v ktorom sa viezli a dali sa na útek. Prípad prevzal vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii.

Udalosť sa odohrala v areáli jednej z bardejovských firiem. Po otvorení kamióna, ktorý dorazil zo Srbska, z návesu povyskakovali neznámi ľudia a dali sa na útek. Pracovníci firmy kontaktovali ihneď políciu, ktorá do pátrania po šestici neznámych zapojila aj psovodov. Policajné psy zachytili stopu nad salašom smerom na Bardejovské kúpele. Zakrátko štyroch cudzincov zadržali bardejovská PMJ a mladí muži putovali na obvodné oddelenie.

​Prípad si prevzal vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácií. Štyria muži neskôr vo výpovedi uviedli, že pochádzajú z Afganistanu. Do kamióna sa dostali údajne v Srbsku bez vedomia vodiča.

Sú to mladí ľudia. Jeden z nich sa dokonca narodil v roku 2004. Cestovať mali z Afganistanu cez Irak, Turecko, Grécko a Srbsko. Na Slovensko v kamióne cestovali až do bardejovskej firmy neuveriteľné tri dni.

Osud detských migrantov je neľahký a ich domovom sa stáva ubytovňa v Medzilaborciach:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy