Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dvojnásobného vraha odhalil jeho koníček. Usvedčili ho športové hodinky
Zdielať na

Dvojnásobného vraha odhalil jeho koníček. Usvedčili ho športové hodinky

Zdroj: Twitter

LONDÝN / Britský bežec a cyklista Mark Fellows bol odsúdený k doživotnému trestu za dvojnásobnú vraždu. K jeho odhaleniu a usvedčeniu stačili vyšetrovateľom hodinky s GPS, ktorými si muž meral svoje výlety.

Keď britskí detektívi vyšetrovali Marka pre vraždu kariérneho kriminálnika Johna Kinsellyho, našli v jeho byte športové hodinky. Obrátili sa teda na odborníkov, aby zistili, či by hodinky vybavené GPS systémom nemohli prispieť k objasneniu zločinu, informuje portál iDnes.cz. 

V pamäti potom našiel odborník na satelitnej navigácii záznam, ktorý 39-ročného Fellowsa spojil s inou, už tri roky starou vraždou.

Doživotie 

Hodinky ukázali trasu behu z jeho domu do poľa v okolí Paula Maseyho, známeho v podsvetí pod prezývkou Mr. Big. Tento výlet sa uskutočnil dva mesiace pred Maseyho vraždou a podľa obžaloby šlo o plánovací a prieskumný pokus. Hodinky zaznamenali tiež rýchlosť v jednotlivých fázach prieskumu. 

Trasa zodpovedala tomu, čo detektívi vedeli o vražde. Mark Fellow bol v januári 2019 porotou odsúdený k doživotnému trestu za dvojnásobnú vraždu. 

Podobný prípad

K podobnému prípadu došlo aj v októbri 2018. Deväťdesiatročný Anthony Aiello bol usvedčený z vraždy svojej nevlastnej dcéry. Dôchodca pritom tvrdil, že ho v deň vraždy jeho 67-ročná dcéra vyprevadila k dverám domu. 

Merač tepu, ktorý mala na ruke, ale vyšetrovateľom ukázal trošku iný príbeh. Jej tepová frekvencia dramaticky stúpla v dobe, keď ju Aiello navštívil. Potom rýchlo klesla a v čase 15:28 sa úplne stratila. To bolo len päť minút pred tým, ako Aiello opustil jej dom. Momentálne dôchodca čaká na súd. 

Policajtov v Česku 7 rokov máta brutálna vražda. K odhaleniu vraha by mohli pomôcť nové technológie. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy