Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zásah na stavenisku obchvatu R7: Polícia vyšetruje, či nešlo o poplašnú správu
Zdielať na

Zásah na stavenisku obchvatu R7: Polícia vyšetruje, či nešlo o poplašnú správu

BRATISLAVA / Mimoriadna situácia na výstavbe obchvatu R7 pri Lehniciach je zažehnaná. Potom ako sa niekoľkým robotníkom náhle priťažilo na mieste zasahovali všetky záchranárske zložky. Prvotné informácie hovorili o zamorení neznámou látkou. Merania nakoniec kontamináciu nepotvrdili. Policajti v piatok začali šetrenie z prečinu šírenia poplašnej správy.

​Polícia už začala preverovať oznam o úniku nebezpečnej látky na stavenisku cesty R7, ktorý nahlásila osoba na tiesňovú linku, či sa nejedná o protiprávne konanie. "Polícia po ukončení zásahu a aj na základe výsledkov meraní pracovníkov Kontrolného chemického laboratória v Nitre preveruje udalosť ako podozrenie z prečinu šírenia poplašnej správy," uvádza policajná hovorkyňa Linkešová.

Oznamovateľ incidentu 

Potom ako sa štyrom pracovníkom subdodávateľskej firmy priťažilo a zavolali na tiesňovú linku, na miesto stavby prišli všetky záchranárske zložky. "Ja som v podstate na základe údajov od tých robotníkov, že sa im zhoršil zdravotný stav, že im tečie krv z nosa, že tečie im krv aj z druhej strany, že sa im krúti hlava, že majú závrate, ja som preto usúdil, že najlepšie by bolo, aby sme sa presvedčili či je tam nejaká kontaminácia alebo nie je," povedal oznamovateľ. Policajti miesto uzavreli. Tí, ktorí s robotníkmi prišli do kontaktu, boli zaradení do dekontaminačnej skupiny. V tom čase sa hovorilo o zamorení neznámou látkou.

​Pracovníci chemického laboratoria z Nitry vykonali opakované merania, kontaminácia sa nakoniec nepotvrdila. "Zasahujúci hasiči vykonali všetky potrebné úkony na dekontamináciu postihnutých, zároveň vykonali aj merania - s negatívnym výsledkom.  Merania na škodlivé látky vykonali aj Kontrolné chemické laboratória, ktoré taktiež v ovzduší nenamerali žiadne nebezpečné látky. Zároveň sa u robotníkov nepotvrdili žiadne zo spomínaných zdravotných ťažkostí, ktoré boli prvotne hlásené od oznamovateľa udalosti," uviedla hovorkyňa hasičov Zuzana Farkasová. 

V objekte bolo 12 ľudí, vrátane pracovníkov, či privolaných záchranárov a policajtov. "Ohlásený problém bol u 4 robotníkov. Všetci tí, ktorí sa s nimi dostali do kontaktu, boli potom zaradení do dekontaminačnej skupiny. Zdravotné ťažkosti boli ohlásené na linku tiesňového volania, po príchode záchranárov sa však u nikoho nepotvrdili," uviedli hasiči na svojej stránke. Všetci nakoniec mohli ísť domov.

Pozrite si živý vstup reportéra Daniela Levického Archleba z miesta, keď ešte neboli známe výsledky meraní:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy