Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hranie únikovej hry sa skončilo smrťou. O život prišlo päť mladých dievčat
Zdielať na

Hranie únikovej hry sa skončilo smrťou. O život prišlo päť mladých dievčat

KOSZALIN / Počas hrania únikovej hry zachvátil miestnosť požiar. Vo vnútri sa nachádzalo päť dievčat, ktoré sa zachrániť nepodarilo. Podľa slov poľského ministra vnútra mali dievčatá iba 15 rokov. Dôvodom požiaru mali byť zlé elektrické rozvody.

Päť mladých dievčat sa rozhodlo ísť si zahrať takzvanú únikovú hru. Tá sa odohráva v miestnosti, ktorá je tematicky upravená a zväčša bez svetla. Hráči sa počas hry snažia odhaliť rôzne záhady, aby sa dostali von.  Práve v takejto miestnosti na severe Poľska v meste Koszalin vypukol v piatok večer požiar. "Po uhasení požiaru sa ukázalo, že vo vnútri sa nachádzalo 5 dievčat," uviedla Monika Kosiecová z miestnej polície podľa televízie TVN 24.  

Po dôkladnom vyšetrovaní sa zistilo, že dôvodom mali byť elektrické rozvody nezodpovedajúce štandardom. Podľa agentúry AP to v sobotu poobede uviedol veliteľ poľských hasičov Leszek Suski. "Bezpečnosť nebola zaistená," povedal. Upozornil zároveň, že na mieste neboli riadne evakuačné plány, a že v prevádzke hasiči zistili množstvo nedbanlivostí. 

Minister vnútra Joachim Brudziński kvôli tragédie nariadil preveriť podobné zariadenia v celej krajine z hľadiska protipožiarnych opatrení. Ako minister uviedol, dievčatá boli vo veku 15 rokov. Pravdepodobne oslavovali narodeniny jednej z nich.

Ďalší návštevník či zamestnanec, ktorý sa tam nachádzal, bol 25- ročný mladík. Ten utrpel vážne popáleniny, s ktorými ho previezli do nemocnice. Vyšetrovatelia sa snažia zistiť príčinu požiaru a vypočuť by mali aj zraneného mladíka, hneď ako to bude možné. 

https://twitter.com/AndrzejDuda/status/1081271726711877632

Podľa tlačovej poľskej agentúry PAP dievčatá zomreli pravdepodobne pre otravu oxidom uhoľnatým. Poľský prezident Andrzej Duda sa na twitteri k nešťastnej udalosti vyjadril. Požiar označil za "zdrvujúcu tragédiu," pri  ktorej vyhasol život piatich mladých dievčat. Starosta mesta Koszalin následne vyhlásil na nedeľu deň smútku.  

Pozrite si reportáž o požiari, ktorý vypukol v jednej zo ZOO: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy