Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Muž pri venčení psa objavil vrak auta. Z dvoch mladíkov jeden nehodu neprežil
Zdielať na

Muž pri venčení psa objavil vrak auta. Z dvoch mladíkov jeden nehodu neprežil

DRAHOVCE / Nebezpečná jazda vo vysokej rýchlosti a navyše na odľahlej ceste. Táto kombinácia sa podľa všetkého stala osudnou pre 24-ročného Dávida z obce Madunice. Zdemolované havarované auto a dvoch nevládnych mladíkov našiel náhodný okoloidúci. Kým pre jedného z nich prišla pomoc včas, druhý zomrel na mieste.

Mužovi na prechádzke so psom pri rieke Váh medzi obcami Drahovce a Madunice sa naskytol desivý obraz. Našiel vodiča žltého Citroënu, ktorý v obrovskej rýchlosti nezvládol riadenie a z úzkej cesty vedúcej popri kanáli vyletel do svahu. Na miesto vyrazili všetky záchranné zložky z Piešťan. "Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že jedna zranená osoba sa nachádza vo vozidle a druhá je mimo vozidla a nejaví známky života," povedal veliteľ zásahu hasičov Martin Piškula.

Kedy sa nehoda stala a ako dlho dvaja mladíci čakali na pomoc nie je známe. Dvadsaťročný Roman sediaci v zdemolovanom aute bol v šoku a podchladený, okrem toho utrpel aj vážne poranenie panvy, ktoré mu zrejme znemožňovalo pohyb. Jeho kamarát, 24-ročný David ale dopadol oveľa horšie. Počas toho ako auto vrazilo do svahu a urobilo niekoľko kotrmelcov zrejme vyletel von a dopadol na trávu. Hasiči ho našli nehybne ležať tvárou dole. Pomôcť sa mu už nedalo. "Záchranári, ktorých sme vyslali na miesto, ošetrili muža a previezli ho do nemocnice. Žiaľ, druhému už nedokázali pomôcť a lekár musel konštatovať smrť," povedala hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. Podľa informácií zo zdroja TV JOJ z prostredia zdravotníctva mali zraneného mladíka previezť z piešťanskej do trnavskej nemocnice. Jeho výpoveď by mohla ozrejmiť, čo tragickej jazde predchádzalo. 

Zatiaľ nie je jasné, kto auto vlastne šoféroval. "Vykonali sme obhliadku miesta činu a vyšetrujeme ako k tragédii došlo," povedala policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová. To, či bol nebohý mladík pod vplyvom alkoholu ukáže až nariadená pitva.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy