Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Emailom nahlásil bombu. Nákupné centrum na východe Slovenska evakuovali
Zdielať na

Emailom nahlásil bombu. Nákupné centrum na východe Slovenska evakuovali

KOŠICE / Najväčšie obchodné centrum v Košiciach v piatok na niekoľko hodín uzavreli policajti. Dôvodom bola bombová hrozba. Anonym ju nahlásil emailovou komunikáciou, dokonca sa vyhrážal, že takáto situácia sa má opakovať.

Najväčší obchodný dom v centre Košíc evakuovali krátko po pol 8 ráno. Pre hroziace nebezpečenstvo uzavreli aj cesty v okolí. Celé okolie rozľahlej niekoľkoposchodovej budovy uzavreli policajnými páskami, pyrotechnici so služobnými psami museli prehľadať každú miestnosť. Hlavný ťah vedúci okolo obchodného domu úplne uzavreli, na ďalších cestách riadili premávku policajti.

​Zákazníci ani zamestnanci sa do obchodov nedostali takmer tri hodiny. Obmedzená bola dokonca i mestská hromadná doprava. "Polícia na mieste vykonala všetky potrebné opatrenia a pyrotechnické prehliadky, ktoré boli ukončené s negatívnym výsledkom," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. 

Žiadnu výbušninu našťastie nenašli. Obchodné centrum opäť sprístupnili o pol jedenástej dopoludnia. Po oznamovateľovi policajti pátrajú. "Policajný vyšetrovateľ v tomto prípade začal trestné stíhanie pre trestný čin šírenia poplašnej správy," dodala policajná hovorkyňa. 

Bombu nahlásili aj v lietadle. Pozrite si reportáž čo sa v skutočnosti stalo:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy