Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Nehoda na železničnom priecestí. Vlak tlačil auto pred sebou niekoľko metrov
Zdielať na

Nehoda na železničnom priecestí. Vlak tlačil auto pred sebou niekoľko metrov

KOMÁRNO / Krátko pred jedenástou hodinou doobeda došlo k zrážke vlaku s osobným autom. Vodič auta vošiel na železničné priecestie v čase, keď tadiaľ prechádzal vlak smerujúci do Nových Zámkov. Okrem muža bol vo vozidle aj pes.

Sedemdesiatpäťročný vodič vošiel na železničné priecestie v čase, keď tadiaľ prechádzal osobný vlak smerujúci do Nových Zámkov. Podľa informácii TV JOJ   si muž pravdepodobne nevšimol svetelnú signalizáciu pre slnečné lúče, ktoré na ňu dopadali. Železničné priecestie podľa informácií polície bolo ale vybavené aj zvukovou signalizáciou. Rušňovodič nákladného vlaku, prichádzajúceho z pravej strany, nemal šancu zastaviť. 

"Pravidelne tadiaľto chodieval aj do roboty, teraz ako dôchodca skôr sporadicky, ale poznal túto cestu veľmi dobre," vyjadrila sa dcéra vodiča.  

V momente keď došlo k nárazu, tlačil rušeň auto pred sebou ešte asi 200 metrov. Pri náraze sa auto pravou stranou zakliesnilo do nárazníka a tak sa nedostalo pod rušeň. A zrejme práve toto zachránilo život posádke. Keď vlak zastal, rušňovodič aj vlakvedúci neverili vlastným očiam. Vodič, keďže jeho strana vozidla zostala takmer neporušená, chcel vystúpiť z auta po vlastných. "Pri nehode sa zranila jedna osoba. S úrazom hlavy a panvy bola prenesená do komárňanskej nemocnice," vyjadrila sa hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. 

U 75-ročného muža policajti po príchode na miesto alkohol nezistili. Následne ho po nehode záchranári previezli do nemocnice. V aute sa ale nachádzal aj pes, ktorý utrpel zranenie. Desaťročný Imár, Nemecký stavač, môže za svoj život vďačiť majiteľovi. Ten ho v aute neprevážal na voľno, ale pekne zatvoreného v koterci, vďaka čomu jeho zranenia nie sú až také vážne. "Keď sa to stalo, zrejme koterec ho trošku potlačil, má zranenia na hlavičke a na jednej strane z boku, tam má jednu dieru, takže bude musieť byť zošitý,"  vyjadrila sa veterinárka Orsolya Farkas. 

"Dychová skúška na alkohol bola negatívna aj u rušňovodiča. Dopravná nehoda je v štádiu objasňovania," informoval policajná hovorkyňa  Božena Bruchterová. 

Pozrite si reportáž o vlakovom nešťastí. Zomreli pri ňom policajti: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy