Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Muž sa snažil vyjsť zasneženým kopcom. Život si zachránil vyskočením z kabíny kamióna
Zdielať na

Muž sa snažil vyjsť zasneženým kopcom. Život si zachránil vyskočením z kabíny kamióna

VLACHY/POTOK / Medzi obcami Vlachy a Potok havaroval v piatok v noci maďarský kamionista. S nákladom súčiastok kamión smeroval na Oravu, keď ho údajne navigácia priviedla na neudržiavanú cestu. Vodič nerešpektoval dopravné značenie a išiel ďalej. Muž teraz môže hovoriť len o obrovskom šťastí.

Pokute sa nevyhol ani mladý kamionista z Maďarska, ktorý jazdí s kamiónom len tretí týždeň. Ako nám povedal, išiel podľa navigácie do Námestova a zákazovú značku si zrejme pre husté sneženie nevšimol. Aby sa pracovníci z odťahovej služby bezpečne dostali k havarovanému kamiónu, museli si cestu k nemu sami posypať. "Ani naša špeciálna technika sa nemohla odstať na miesto udalosti. Taktiež nám pomohla priľahlá obec. Starosta Bešeňovej nám poskytol traktor a posypový materiál," vyjadril sa Peter Slobodník z odťahovej služby. 

Kamión bol skrížený, celý náves s asi osemtonovým nákladom bol mimo cesty. Podľa slov kamionistu došlo k nehode pred polnocou, keď sa snažil vyjsť strmým zasneženým kopcom. Potom ako ho začalo šmýkať, rýchlo si odopol bezpečnostný pás a vyskočil z kabíny. Kamión pred pádom do vyrovnávacej nádrže Liptovskej Mary zachránili dva stromy.

"Na požiadanie polície sme začali vykonávať dnešné vyslobodenie, nakoľko hrozilo prevrátenie kamióna do vodného diela," pokračoval Slobodník. Vyťahovanie kamióna komplikovali pokrčené zvodidlá aj ťažké skaly, ktoré mu stáli v ceste. "Sme museli poodrezávať zábradlie z tých skál a tie sme museli vyslobodiť pomocou žeriavu, a pomocou kladiek sme to upevnili o stromy a dali na druhú stranu," opisoval situáciu ďalej Slobodník. 

Postupne dostali náves späť na cestu. Mal zlomenú nápravu a roztrhané pneumatiky. Napriek všetkému môže jeho vodič hovoriť o obrovskom šťastí. Vyprosťovacie práce trvali necelé dve hodiny. 

Zrážka medzi autom a kamiónom skončila tragédiou. Pozrite si reportáž:

 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy