Oblačno
19°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Popravili muža, ktorého brat svedčil o mafii 'Ndrangheta. Zasiahli ho desiatky rán
Zdielať na

Popravili muža, ktorého brat svedčil o mafii 'Ndrangheta. Zasiahli ho desiatky rán

Zdroj: Twitter

PESARO / Dvaja maskovaní muži zastrelili v utorok 51-ročného Marcella Bruzzeseh v meste Pesaro na pobreží Jadranského mora. Ide o muža, ktorého brat svedčil a spolupracoval s úradmi v prípade kalábrijskej mafii 'Ndrangheta.

Talianska prokuratúra pre boj s mafiou vyšetruje vraždu muža, ktorého brat spolupracoval s úradmi pri odhaľovaní zločinov spáchaných kalábrijskou mafiou 'Ndrangheta. Podľa agentúry AP, 51-ročného Marcella Bruzzeseho zastrelili v utorok dvaja maskovaní muži pred jeho domom v meste Pesaro na pobreží Jadranského mora. Zavraždený bol bratom Girolama Bruzzeseho, o ktorom talianske médiá tvrdia, že v roku 2003 začal spolupracovať s políciou a vypovedať o kalábrijskej mafii a jej kontaktoch s miestnymi podnikateľmi a politikmi, informoval o tom spravodajský web teraz.sk. 

Podľa miestnych médii si útočníci počkali, kým Bruzzese zaparkuje pred domom so svojím autom. Následne doňho vypálili zo zbraní 20 rán, v tej chvíli bol ešte stále v aute.  Z miesta činu mali odísť pešo.  Organizácia Libera, ktorá sa venuje boju s mafiou a ochrane svedkov, v súvislosti s Bruzzeseho smrťou vyhlásila, že "takáto poprava vyvoláva mnoho otázok o miere a spôsobe ochrany spolupracovníkov polície a štátnych úradov a ich rodín."

Pozrite si reportáž o tom, ako si kukláči v Nitre posvietili na pozemkovú mafiu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy