Zatiahnuté
20°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Nešťastie na železničnom priecestí má svoje obete. Vlak sa zrazil s autobusom plným školákov
Zdielať na

Nešťastie na železničnom priecestí má svoje obete. Vlak sa zrazil s autobusom plným školákov

Zdroj: RTR.RS/ Twitter

NIŠ / Tragické ráno zažili cestujúci z vlaku a niekoľko študentov zo školského autobusu. Pri juhosrbskom meste Niš došlo totiž k zrážke vlaku s autobusom. Úrady hlásia najmenej päť mŕtvych a 30 zranených. Lekári stále bojujú o život zranených.

Po zrážke vlaku s autobusom skončilo 30 osôb zranených a najmenej 5 ľudí mŕtvych. Nehoda sa stala na nechránenom železničnom priecestí v obci Donje Medjurovo na predmestí mesta Niš. Práve z neho predtým vlak vyštartoval. 

https://twitter.com/news_srb/status/1076039448100564992

Klinické centrum Niš podľa televízie RTS uviedlo, že lekári bojujú o život 10 vážne zranených osôb. Náraz bol tak silný, že vyhodil vlak čiastočne z koľají a autobus sa prakticky roztrhol napoly, píšu médiá. Autobus mal podľa informácii viezť stredoškolákov. 

Na mieste prišiel o život jeden zo študentov a dvaja dospelí ľudia. Ďalší dvaja ľudia podľahli zraneniam v nemocnici. Medzi hospitalizovanými je podľa srbskej televízie 13 detí. Zranení aj obete nešťastia sú všetko cestujúci z autobusu. Vo vlaku sa nachádzalo našťastie len 10 cestujúcich, ktorí zostali bez zranenia. 

Príčina nešťastia sa zatiaľ vyšetruje. Je pravdepodobné, že za tragédiu najskôr môže nepozornosť vodiča autobusu. Prejazd síce nie je chránený závorami, ale upozorňujú na neho dopravné značky. 

Pozrite si reportáž o nehode autobusu, pri ktorej sa zranila viac ako desiatka cestujúcich:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy