Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Lovci zachránili život dvom chlapcom. Namiesto medaily dostali nečakaný dar
Zdielať na

Lovci zachránili život dvom chlapcom. Namiesto medaily dostali nečakaný dar

Archívna reportáž

MOSKVA / Namiesto medaily sada na pedikúru. Ruskí lovci, ktorí neváhali a vydali sa do lesov zachrániť stratených chlapcov, za svoj hrdinský čin nedostali ani pobyt v kúpeľoch, po ktorom túžili.

Dvaja chlapci vo veku 10 a 13 rokov sa stratili počas školskej exkurzie do vojenského priestoru. Počas nej ich vraj do hlbokého lesa zlákal utekajúci pes a k triede sa už nevrátili. Krajská správa ministerstva pre mimoriadne udalosti zorganizovala pátranie, ku ktorému prizvala dobrovoľníkov a lovcov.

Dvaja lovci s rovnakým menom našli školákov živých a zdravých. Tí sa vraj vydali po zamrznutej rieke, kde ich dostihli. Mladší z nich bol po 15 hodinách blúdenia v lese tak vyčerpaný, že ho museli odniesť na rukách, napísal portál novinky.cz. Chlapci sa teraz zotavujú z dobrodružstva v divočine v nemocnici. 

Krajský úrad sa rozhodol tento hrdinský čin oceniť. Avšak ich dar bol naozaj netradičný, darčeková súprava totiž obsahovala bloky, perá, bábiku, čokoládu a sadu na pedikúru. "Dúfal som, že dostanem poukaz do kúpeľov, aby som si odpočinul. Je vidieť, že nám dali to, čo našli v sklade," posťažoval sa jeden zo záchrancov. "Asi budem lesným zvieratám zastrihávať kopytá," dodal s humorom.  Napokon ale krajský snem udelil odmenu 10-tisíc rubľov, čiže približne 130 eur.  

Podobné prípady ale nie sú ojedinelé. Pred pár rokmi dostal ruský veterán tri karafiáty, medailu a prázdny obal so symbolom obvodného úradu. Avšak úrad následne objasnil, že v daný deň pršalo a obal mal slúžiť ako ochrana medaily pred dažďom. V meste Bolšoj Kameň miestna radnica obdarovala manželov, ktorým sa práve narodili trojčatá, pamätnou doskou s vyobrazením padlých vojakov. 

Pozrite si aj reportáž o tom, ako troch Dánov zachraňovali v slovenských horách:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy