Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Pekelný let ruskej spoločnosti. Teplota v lietadle stúpla na 50 stupňov
Zdielať na

Pekelný let ruskej spoločnosti. Teplota v lietadle stúpla na 50 stupňov

Zdroj: Twitter

NOVOSIBIRSK / Cestujúci ruskej leteckej spoločnosti majú za sebou nepríjemný zážitok. Pri ceste z Novosibirsku sa totiž v lietadle rozbila klimatizácia a teplota na palube dosahovala 50 stupňov Celzia. Pasažierom tak bolo teplo ako v saune. Podľa ich slov tiež cítili zápach spálených káblov.

Na vyššiu teplotu si cestujúci sťažovali posádke ešte pred štartom a chceli lietadlo opustiť. Cítili vraj aj spálené káble. "Vystupujeme, zastavte lietadlo, nechcem letieť, niečo tu je pokazené," hovorili vraj ľudia. Kapitán ich však upokojoval, že sa nejedná o nič závažné, aj keď priznal, že istý problém s ventiláciou tam bol. Pasažierov však ubezpečil, že sa to vyrieši, akonáhle vzlietnu, uvádza portál Daily Mail. 

K vyrovnaniu teploty na chvíľu naozaj došlo, ale neskôr opätovne vzrástla, a to údajne na nejakých 50 stupňov. "Po celý čas letu bolo neskutočné teplo a zle sa dýchalo. Dvom ženám bolo zle, takže sedeli na mieste pri posádke, ktorá ich ochladzovala vlhkými uterákmi. Cestujúci boli v naozaj žalostnom stave," uviedol ruský hudobník Vladimír Shakrin, ktorý bol na palube.

https://twitter.com/zesty_travel/status/1070181052294017024

Po dvoch hodinách lietadlo pristálo v Jekaterinburgu a celý incident, ktorý pasažieri označili ako let z pekla, sa začal prešetrovať. Podľa jednej z letušiek, ktorá na palube lietadla nepracovala prvýkrát, mal stroj rovnaký problém už skôr. "Bolo to desivé, pretože viete, že je s lietadlom niečo zle. Ste vo vzduchu a keď dôjde k nejakému skratu, nemáte predstavu, k čo všetko sa môže stať. Takýto príšerný let som za celý život nezažil," dodal Shakrin.

https://twitter.com/CrewSAAM/status/1070233761848197120

Hovorkyňa spoločnosti S7 Airlines Anna Bazhinovová uviedla, že technici teraz zisťujú príčinu poruchy. "Môžem len potvrdiť, že teplota bola v priebehu letu skutočne vysoká," uzavrela.

Pred nedávnom zažila nepríjemnú situáciu aj europoslankyňa Anna Záborská. Ich lietadlo zrazu obklopilo asi 10 hasičských áut. Podľa jej slov bolo cítiť z cockpitu, že niečo horí: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy