Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
V Kórei likvidujú psie bitúnky. Ročne tam skonzumujú milión psov
Zdielať na

V Kórei likvidujú psie bitúnky. Ročne tam skonzumujú milión psov

Zdroj: SITA

V Južnej Kórei začali búrať najväčšie psie bitúnky krajiny, ktoré sa nachádzajú v meste Songnam juhovýchodne od Soulu. Informoval o tom spravodajský server BBC. Na mieste komplexu bude vytvorený verejný park. Psie mäso je v Južnej Kórei pokladané za delikatesu, každý rok je tam skonzumovaných milión psov.

Komplex v meste Songnam bol dôležitým zdrojom psieho mäsa pre reštaurácie v celej Južnej Kórei. Fungovalo tam najmenej šesť bitúnkov.

"Je to historický okamih," uviedli vo vyjadrení juhokórejskí obrancovia práv zvierat (KARA). "Spustí to zatváranie ďalších psích bitúnkov po celej krajine, čo urýchli úpadok celého priemyslu spracovania psieho mäsa," dodali.

Aktivisti z organizácie Humane Society International (HSI) popísali podmienky vo vnútri zariadenia ako "desivé". Na mieste videli elektrické zariadenia slúžiace na porážku zvierat, nože či strojčeky na zbavovanie srsti.

"Bola to škvrna na meste Songnam, s radosťou prihliadame tomu, ako miesto rovnajú so zemou," povedala jedna z členiek HSI. "Vskutku sa to javí ako medzník v zániku priemyslu spracovania psieho mäsa v Južnej Kórei a je to zjavný signál, že v juhokórejskej spoločnosti citeľne klesá jeho popularita," dodala.

Každé leto sa v Južnej Kórei koná trojdňový špeciálny festival, počas ktorého bývajú podávané pokrmy z psieho mäsa duseného v silne korenenej šťave.

Nemusíme ani ísť tak ďaleko, keď chceme o hovoriť o psom mäsa. V Poľsku, v jednom zo skladov našli pred nedávnom tonu psieho mäsa:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy