Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Piloti tvrdia, že nad Írskym pobrežím letelo UFO
Zdielať na

Piloti tvrdia, že nad Írskym pobrežím letelo UFO

Archívna reportáž

DUBLIN / Írsky letecký úrad vyšetruje správy jasných, silných svetiel a UFO na juhozápade pobrežia Írska. Píše o tom portál BBC.

Začalo sa to krátko pred 7 hodinou lokálneho času, 9. novembra. Pilotka lietadla spoločnosti British Airways kontaktoval kontrolu letovej prevádzky Shannon. Chcela vedieť, či s konajú v oblasti nejaké vojenské cvičenia, pretože sa tam niečo pohlo veľkou rýchlosťou. Kontrolór ale povedal, že sa nekonajú žiadne cvičenia. 

Pilotka letiaca z kanadského Montrealu na londýnsky Heathrow povedala, že videla silné žiarivé svetlo a opísala, že objekt sa priblížil k lietadlu z ľavej strany a a potom rýchlo odletelo na sever, píše BBC.

Rozmýšľala, čo by to mohlo byť ale nevyzeralo to tak, že by malo dojsť ku kolízii. Ďalší pilot z lietadla Virgin sa pripojil a navrhol, že by to mohol byť meteor alebo iný objekt, ktorý by opäť vystúpil do zemskej atmosféry. Povedal, že tu bolo mnoho objektov nasledujúcich rovnakú trajektóriu a rovnako svietili. 

Jeden pilot povedal, že rýchlosť bola astronomická. Ako Mach 2, čo je dvakrát rýchlejšie ako zvuk. "V nadväznosti na správy z malého počtu lietadiel v piatok 9. novembra o neobvyklej leteckej aktivite IAA podala správu," povedal Írsky letecký úrad (IAA).

"Táto správa bude prešetrená v bežnom procese dôverného vyšetrovania udalostí." Hovorca letiska Shannon povedal, že by nebolo vhodné, aby letisko niečo komentovalo počas prešetrovania IAA.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy