Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Zamestnanci Ryanairu sa odfotili ležiaci na zemi. Dostali výpoveď
Zdielať na

Zamestnanci Ryanairu sa odfotili ležiaci na zemi. Dostali výpoveď

Archívne video

MALAGA / Írska nízkonakladová letecká spoločnosť Ryanair dala výpoveď šiestim zamestnancom, ktorí minulý mesiac zverejnili fotografiu, ako spia na zemi na španielskom letisku, pretože pri odloženom lete si nemali kam ľahnúť. Podľa Ryanair bola fotografia naaranžovaná a poškodila reputáciu firmy. Informoval o tom spravodajský server BBC.

Viac ako 20 členov posádky Ryanair bolo 14. októbra kvôli odloženému letu do Portugalska nútených prenocovať na letisku v španielskom meste Malaga. Portugalská odborová organizácia, ktorá reprezentuje posádku aerolínie, vtedy postup Rynairu kritizovala.

Fotografia, ktorá bola podľa Ryanair naaranžovaná, rozpútala kritiku spoločnosti na sociálnych sieťach. Hovorca Ryanair oznámil, že fotografia neodrážala realitu a zamestnanci, ktorí sa na nej podieľali, dostali za hrubé pochybenie výpoveď.

https://twitter.com/redoctoberblack/status/1060062755103813632

Ryanair tvrdí, že napriek problémom nikto z posádky nespal na zemi. Posádka podľa spoločnosti bola krátko v miestnosti pre posádku, následne jej bol poskytnutý VIP salónik a druhý deň odletela do Porta.

Portugalská odborová organizácia SNPVAC, tvrdenie Ryanairu už skôr rozporovala a uviedla, že posádka bola od 01:30 do 06:00 miestneho času v miestnosti, ktorá "nemala ani najzákladnejšie zariadenie pre odpočinok". Podľa odboru posádka lietadla nemala prístup k potravinám, nápojom a ani nemala, kam si sadnúť, pretože v miestností bolo len osem stoličiek.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy