Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Pasažier na palube lietadla hrubo nadával žene tmavej pleti. Jeho útok je na videu
Zdielať na

Pasažier na palube lietadla hrubo nadával žene tmavej pleti. Jeho útok je na videu

Zdroj: Reuters

BARCELONA / Agresívny pasažier na palube leteckej spoločnosti Ryanair hrubo nadával žene tmavej pleti, ktorá sedela vedľa neho. Jeho slovný útok zaznamenal jeden z pasažierov na video a zverejnil ho na sociálnej sieti. Spoločnosť čelí kritike za to, že sa s ním nedokázala vysporiadať. Prípadom sa zaoberá polícia v Essexe.

Video, ktoré jeden z pasažierov umiestnil na sociálnej sieti videli už dva milióny ľudí. Muž na ňom žene nadáva a snaží sa ju odstrčiť na vzdialenejšie sedadlo. "Nehovor na mňa cudzím jazykom, ty hlúpa kr***a," povedal jej. 

Podľa BBC začala celá hádka vo chvíli, kedy sa muž nemohol dostať na svoje miesto k okienku, pretože 77-ročná žena podľa neho vstávala príliš neskoro. Potvrdila to aj dcéra ženy, podľa ktorej má jej matka zdravotné problémy a ťažko sa jej vstáva. "Všetci boli pokojní, pripravovali sme sa na odlet. Potom prišiel na palubu muž, prišiel k svojmu miestu a začal na ženu z uličky kričať rasistické narážky," opísal situáciu autor videa David Lawrence. 

"Kričal na ňu, aby vypadla a dala nohy z cesty," dodal s tá, že do hádky najprv personál zasahovať nechcel. Práve nečinnosť personálu si vyslúžila najväčšiu kritiku. "Bol som šokovaný, neprišla žiadna odozva, od nikoho," uviedol Lawrence. 

Podľa spoločnosti sa zamestnanci riadia prísnymi pokynmi pre agresívnych cestujúcich a zo situácie chce vyviesť dôsledky. "Ak sa pasažieri budú správať týmto spôsobom, zakážeme im cestovať na palubách našich lietadiel, rovnako ako v prípade tohto muža," píše vo svojom stanovisku spoločnosť. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy