Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Brutálny pokus o vraždu manželky. Strelil ju do hlavy v prítomnosti malého syna
Zdielať na

Brutálny pokus o vraždu manželky. Strelil ju do hlavy v prítomnosti malého syna

ROKYCANY / V Rokycanoch v Českej republike sa pokúsil muž zavraždiť svoju manželku. Len pred niekoľkými mesiacmi ho prepustili z väzenia za distribúciu drog. Kosovský Albánec strelil ženu do hlavy, zásahová jednotka ho za necelé dve hodiny chytila.

"Dostali sme z dispečingu správu, že mal niekto napadnúť ženu," opisoval udalosti člen zásahovej jednotky. V noci zo štvrtka na piatok v obci Rokycany niekto strelil z idúceho auta 37-ročnú ženu do hlavy. Vedľa seba mala pritom malého syna. 

"Malo sa jednať o poranenie v oblasti hlavy a záchranári ženu vo vážnom stave prevážali do Fakultnej nemocnice v Plzni," informovala policajná hovorkyňa Martina Korandová. 

Okamžite sa spustila pátracia akcia - zásahová jednotka, pohotovostná motorizovaná jednotka a policajný vrtuľník hľadali páchateľa v bielom aute. Polícia dostala aj jeho popis. Podľa niektorých médií ide o 43-ročného kosovského Albánca, Alberta Aliu, ktorého nedávno prepustili z väzenia, kde sedel za obchod s drogami

Polícia ho napokon dolapila o 30 kilometrov od miesta incidentu v centre Plzne. "Popis páchateľa sme mali. V dobe zásahu nemal u seba pištoľ, nekládol žiaden odpor," uviedol člen zásahovej jednotky. Muž je zo závažného trestného činu vraždy v štádiu pokusu zatiaľ len podozrivý. Vyšetrovatelia vypočúvajú okrem neho aj svedkov. Podľa informácií TV JOJ muž zaútočil na svoju manželku nelegálne držanou zbraňou.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy