Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Muž (39) okradol vlastnú babku. Pripravil ju o dom
Zdielať na

Muž (39) okradol vlastnú babku. Pripravil ju o dom

KOŠICE / Košickí policajti vyšetrujú prípad podvodu. Muž (39) totiž neváhal a vlastnú starú mamu pripravil o dom. Hoci jej sľúbil peniaze z jeho predaja, babke dodnes nič nezaplatil. V dome už pritom bývajú noví majitelia.

Dôchodkyňa (82) doplatila na svoju dôverčivosť. Kvôli vlastnému vnukovi prišla o všetky peniaze a dokonca aj o strechu nad hlavou. Ján prisľúbil babke, že jej pomôže s predajom domu a priľahlých pozemkov. Mária s tým súhlasila a tak ešte v roku 2013 spolu uzavreli kúpnu zmluvu a zmluvu o zriadení vecného bremena, Mária však mala mať doživotné právo užívania domu.

​Na základe darovacej zmluvy z roku 2018, ktorú spolu uzavreli, sa jej vnuk stal vlastníkom domu a pozemkov. Následne dom predal. Aby tak mohol urobiť, požiadal ju o výmaz bremena jej doživotného užívania domu z katastra.

"Sľúbil jej, že jej z predaja vyplatí 70 percent z predanej sumy, čo však doposiaľ neurobil," informovala policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Dôchodkyňa tak prišla o strechu nad hlavou a zostala i bez peňazí. Momentálne sa jej ujal syn, s ktorým údajne žije v podnájme. "Fakticky nemá nič ani peniaze, ani byt, ani dom," hovorí príbuzný. 

Prípadom podvodu sa už zaoberajú policajti. Obvinený muž totiž svojej babke spôsobil škodu za takmer 65 tisíc eur. "Ona podala trestné oznámenie a teraz chodia k vyšetrovateľom aj jej syn, aj ona , no a bude súd," dodáva príbuzný. 

"Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach zo zločinu podvodu obvinil 39-ročného muža, ktorý uviedol do omylu 82-ročnú dôchodkyňu z Košíc, s ktorou je v príbuzenskom vzťahu," potvrdila Mésarová. Ak mužovi na súde vinu preukážu, vo väzení môže za podvod na vlastnej babke stráviť až 10 rokov.

Pozrite si reportáž o podobnom prípade, ktorý sa nedávno stal v obci Lúčky. Vnuk brutálne zaútočil na svoju babku pre peniaze: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy