Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vážna nehoda kamióna. Viac ako desiatka migrantov vrátane detí zomrela
Zdielať na

Vážna nehoda kamióna. Viac ako desiatka migrantov vrátane detí zomrela

AYDIN / Dopravná nehoda kamióna sa skončila tragédiou. Zahynulo pri nej najmenej 19 migrantov vrátane detí, ktorí sa v kamióne viezli. Ten skončil vo vozidlách a následne z diaľničného prejazdu spadol. S migrantmi smeroval do prístavného mesta Izmir.

K nehode došlo v nedeľu ráno, pričom úrady hlásia 22 mŕtvych vrátane detí. Informácie o totožnosti obetí a cieľa ich cesty zatiaľ známe nie sú. Podľa dostupných informácii sa malo pri nehode zraniť aj ďalších 12 osôb. 

Fotografie na webovej stránke tureckého denníka Daily Sabah ukazujú úplne zničený kamión, ktorý po páde z diaľničného prejazdu skončil v zavlažovacom kanáli. Na miesto nešťastia okamžite dorazili aj záchranári, ktorí sa z trosiek snažia vytiahnuť telá obetí a zranených. 

Turecko je v posledných rokoch jedným z hlavných tranzitných štátov, cez ktorý putujú migranti do EÚ. V roku 2015 z Turecka do susedného Grécka dorazilo milión utečencov, čo viedlo k vyjednávaniu medzi EÚ a Ankarou v snahe Bruselu, zastaviť ich masívny príchod. Po uzatvorenej dohode sa prevoz na tejto migračnej trase výrazne znížil. 

Pozrite si reportáž o migrantoch na dvoch kolesách: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy