Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Ženu zapálili v dome. Vyšetrovateľ už vzniesol obvinenie
Zdielať na

Ženu zapálili v dome. Vyšetrovateľ už vzniesol obvinenie

LIPTOVSKÝ TRNOVEC / Vyšetrovateľ v nedeľu obvinil 42- ročného muža, ktorý bol zadržaný pre ublíženie na zdraví. V jednom z rodinných domov záchranári ošetrili v sobotu ráno 65-ročnú ženu s rozsiahlymi popáleninami. Polícia po incidente pracovala s verziou, že zranenia spôsobil žene jej príbuzný, s ktorým bývajú v jednej domácnosti.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Liptovskom Mikuláši už obvinil 42- ročného Martina. Zdržali ho po incidente, ktorý sa odohral v sobotu krátko pred siedmou ráno v rodinnom dome. Šesťdesiatpäťročná žena skončila s popáleninami na tele. "Pacientka utrpela rozsiahle popáleniny na 30 až 40 percentách tela. Záchranári ju po ošetrení odovzdali kolegom z leteckej záchrannej zdravotnej služby," uviedla Alena Krčová, hovorkyňa OS ZZS SR.  

"V súčasnosti stále prebieha vyšetrovanie a sú vykonávané ďalšie potrebné úkony a opatrenia v zmysle Trestného poriadku. Z uvedeného dôvodu nie je možné poskytnúť k prípadu žiadne bližšie informácie až do jeho skončenia," informoval policajný hovorca Radko Moravčík. 

Vyšetrovateľ by mal teraz spracovať na obvineného muža podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí až 12 rokov za mrežami. 

Žena bola počas prevozu vrtuľníkom v umelom spánku. "Pacientku s popáleninami 2. až 3. stupňa v oblasti tváre, krku, chrbta, horných a dolných končatín previezli leteckí záchranári na umelej pľúcnej ventilácii na kliniku popálenín a rekonštrukčnej chirurgie do Košíc-Šace," upresnila Zuzana Hopjaková, hovorkyňa leteckých záchranárov.  Čo presne sa v dome odohralo zatiaľ nie je jasné. 

Pozrite si reportáž o mladíkovi, ktorý s mačetou napadol matku:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy