Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Požiar rodinného domu. Hasiči zachraňovali rodičov s dvomi malými deťmi
Zdielať na

Požiar rodinného domu. Hasiči zachraňovali rodičov s dvomi malými deťmi

Archívna reportáž

ZALUŽICE / V sobotu večer vypukol požiar v kuchyni rodinného domu. Oheň sa rozšíril do celého domu a ohrozoval obyvateľov, ktorí boli v tom čase v dome. Na miesto požiaru privolali hasičov s dvoma cisternami.

Pri požiari, ktorý v piatok večer vypukol v kuchyni rodinného domu v obci Zalužice sa vážne zranili manželia. Oheň vzbĺkol pravdepodobne na sporáku a rýchlo sa rozšíril po celej miestnosti. V dome sa v tom čase nachádzali rodičia so svojimi dvomi deťmi. Na mieste zasahovali piati hasiči s dvoma cisternami a tiež aj dve posádky záchranárov.

​Plamene spozorovali domáci, ktorí sa sami pustili do hasenia. Chceli zabrániť tomu, aby sa oheň nerozšíril aj do ďalších izieb. "Oni vyhadzovali, proste hasili čo mohli," opísal situáciu sused. Manželia sa snažili uhasiť požiar, ktorý vznikol v kuchyni. Ich deti za ten čas utekali pre pomoc k susedom. "Majú dve dievčatká, ktoré pribehli k nám, že u nich horí. My keď sme prišli, tak už skoro všetko bolo vyhádzané. Tak sme nosili vodu a hasili sme," povedal sused. "Po príchode na miesto zásahu sme zistili, že požiar je likvidovaný a požiarom bola zasiahnutá len kuchyňa a spotrebiče, ktoré sa nachádzali v kuchyni," opísal udalosti Slavomír Matta, veliteľ zásahu HaZZ Michalovce.  

Pri hasení sa vážne zranili manželia a tak na pomoc im prišli záchranári. Ešte pred ich príchodom ich ale ratovali hasiči. "Muž a žena utrpeli rozsiahle popáleniny. Záchranári ich po ošetrení previezli do nemocnice v Šaci," informovala Alena Krčováhovorkyňa záchranárov. 

Deti sa našťastie pri požiari nezranili, no z toho čo sa stalo ich rodičom boli poriadne vystrašené.

Škoda na zariadení kuchyne, ktorú oheň úplne zničil bola predbežne vyčíslená na tritisíc eur. "Príčinou vzniku požiaru bola nedbalosť pri obsluhe tepelného spotrebiča pri varení, kedy došlo k vznieteniu neznámej horľavej látky," dodal Marián Kováč, zisťovateľ príčin požiaru. 

Pozrite si aj reportáž z ničivého požiaru chaty:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy