Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V blízkosti centra Bratislavy vypukol požiar. Časť mesta zostala pod oblakom dymu
Zdielať na

V blízkosti centra Bratislavy vypukol požiar. Časť mesta zostala pod oblakom dymu

BRATISLAVA / Krátko pred druhou hodinou v sobotu ráno začala horieť strecha prízemnej budovy na Vajnorskej ulici v Bratislave. Požiar hasilo dvadsať hasičov so šiestimi kusmi techniky. Polyfunkčná prízemná budova, ktorá mala viacero majiteľov zhorela do tla. Niektorí v nej prišli o svoje živobytie, iní takmer o život.

Hasiči po príjazde na miesto zistili, že ide o požiar v podkrovných priestoroch polyfunkčnej prízemnej budovy. Plamene sa rozšíril z jednej miestnosti na celú budovu. "V priestoroch sa nachádzali dve osoby, ktoré boli do príchodu hasičskej jednotky mimo budovy," uviedol veliteľ zásahu hasičov Marek Šubín. Nikto zranení našťastie nebol. Hasičské stredisko v Bratislave prostredníctvom sociálnej siete a médií vyzvalo občanov, aby si pozatvárali okná. Dym sa totiž tiahol nielen nad Vajnorskou, ale aj Ružinovskou, Turbínovou a Magnetovou ulicou.

Hasiči zasahovali ešte aj okolo 10. hodiny doobeda, a to až do poobedných hodín. Lokalizácia požiaru sťažovala hasičom dvojitá konštrukcia strechy. 

V dôsledku požiaru prebiehali aj merania ovzdušia, zatiaľ bez nameraných škodlivín. "Nemáme zvýšené koncentrácie, ktoré by nejak zásadne ovplyvňovali zdravie občanov, všetko sú to splodiny horenia," pokračoval Šubín. "V podstate my sme prišli o kompletné kancelárske priestory, dlhoročné úspory a investície do priestoru," povedal majiteľ časti zhoreného objektu Michal Brandis. 

Požiar spôsobil niekoľko 100 tisícové škody. Jeho presná príčina je však zatiaľ stále v šetrení.

 Na mieste zasahuje 20 príslušníkov so 6 kusmi hasičskej techniky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy