Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Hitler porazil Lenina. Vo voľbách získal 47,7 percenta
Zdielať na

Hitler porazil Lenina. Vo voľbách získal 47,7 percenta

YÚNGAR / Po nedeľných voľbách sa peruánskou obcou Yúngar rozliehal pokrik, ktorý by kdekoľvek inde vyvolal rozruch. "Hitler áno, korupcia nie," skandovali priaznivci starostu, ktorý obhájil svoj post. V nedeľných voľbách porazil Hitler Giesclin Alba Sánchez svojho soka Lenina Vladimira Rodrígueza Valverdeho, keď získal 47,7 percenta hlasov.

Existenciu malého ospalého mestečka Yúngar v hornatej peruánskej provincii Carhuaz by sotvakto zaznamenal nebyť volebného súboja medzi Hitlerom a Leninom, ktorý niekoľko dní pred voľbami obletel celý svet. O výsledku teraz informoval španielsky spravodajský server ABC.

Po vyhlásení výsledkov oslavovali starostu jeho podporovatelia a výkriky volajúce meno Hitler zneli yúngarskými ulicami. "Nemám žiaden Hitlerov komplex. Je to ako každé iné meno. Pre mňa je to rovnaké, ako keby som sa volal Juan, Lucas alebo Sebastián," uviedol už skôr Hitler v rozhovore pre agentúru Efe.

Druhá vo voľbách skončila Hermelinda Perez, ktorá by menom mohla zaujať zrejme len v Česku. Všetkých oveľa viac zaujímal Hitlerov súboj s Leninom. Lenin Vladimir Valverde totiž napadol už Hitlerovu kandidatúru, nakoniec však skončil hlboko v poli porazených.

Podľa vlastných slov si Hitler Sánchez chcel meno na strednej škole zmeniť na Pablo. Neurobil to však, a aj preto pred voľbami zaplnili ulice mesta billboardy so sloganmi typu "Ten dobrý Hitler" alebo "Totálna sebadôvera".

Súvisiace články

Najčítanejšie správy