Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hasí, aj keď nehorí. Mužovi hrozí až päť rokov za mrežami
Zdielať na

Hasí, aj keď nehorí. Mužovi hrozí až päť rokov za mrežami

KARLOVE VARY / Polícia hľadá muža, ktorý sa zrejme rád hrá na hasiča. V jednom z karlovarských hotelov odmontoval hasiacu hadicu a začal vo vnútri hasiť, aj napriek tomu, že nikde nehorelo. Škoda na zničenom majetku sa vyšplhala na stovky tisíc korún.

V hoteli, v samom centre kúpeľnej zóny v Karlových Varoch si hostia tentokrát nemohli vychutnať pokoj a odpočinok. Aj napriek tomu, že nikde nešľahali plamene, samozvaný hasič hasí vodou z požiarnej hadice chodbu a recepciu hotela. Hotel vyplavil a na niekoľko dní odstavil z prevádzky. "Majiteľ hotela vyčíslil škodu na čiastku okolo pol milióna korún. Hľadaný muž v dobe incidentu mohol byť zrejme pod vplyvom návykových látok," informovala Zuzana Týřová, hovorkyňa polície Českej republiky. 

Muž zrejme vytopil hotel úmyselne, taktiež podľa svedkov zničil vybavenie svedkov, napríklad dvere zo skla a obťažoval hotelových hostí. "Na prvom poschodí hotela mal muž poškodiť drevený vešiak, ktorý rozlomil na dve časti a následne sa pokúsil vniknúť do jednej z izieb, kde bola ubytovaná 70-ročná cudzinka, ktorá ho zastrašila tým, že zavolá policajnú hliadku. Na základe toho muž z miesta činu utiekol," povedala Zuzana Týřová.

Samozvaný hasič hovoril zle česky, takže sú predpoklady, že mohol byť aj Slovák. Policajti momentálne po ňom pátrajú. "V prípade akýchkoľvek informácií o hľadanom mužovi, volajte na linku 158 alebo sa obráťte na najbližšie policajné oddelenie," dodala hovorkyňa. 

Či už to bolo pre zábavu alebo úmysel, môže to prísť hľadaného muža dosť draho. Keďže bola škoda vysoká, môže sa dostať až na päť rokov za mreže. 

Pozrite si aj reportáž zo zatopených domov:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy