Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zatkli muža podozrivého z vraždy bulharskej novinárky. Pre políciu je známou osobou
Zdielať na

Zatkli muža podozrivého z vraždy bulharskej novinárky. Pre políciu je známou osobou

SOFIA / V Nemecku zadržali muža podozrivého v súvislosti s brutálnou vraždou bulharskej investigatívnej novinárky Viktorie Marinovovej. Bulharský generálny prokurátor Sotir Cacarov zadržanie bulharského občana Severina Krasimirova potvrdil, žiadne podrobnosti však neposkytol.

V Nemecku zatkli muža z Bulharska v súvislosti s vraždou bulharskej novinárky Viktorie Marinovovej. Povedal to v stredu minister vnútra Mladen Marinov. "V súvislosti s vraždou existujú fyzické dôkazy," povedal v stredu Marinov. Dodal, že Krasimirov, obyvateľ mesta Ruse, má záznam v registri trestov za krádež kovového odpadu. Vyšetrovatelia podľa jeho slov už hovorili s rodinou novinárky a priateľmi a "žiadne zjavné prepojenie na jej prácu tam nie je"

Telo iba 30-ročnej novinárky Viktorie Marinovej našli v sobotu, 6. októbra, v ťažko dostupnom teréne neďaleko Dunaja. Tridsaťročná Marinovová bola reportérka a majiteľka televíznej stanice TVN. Jej posledná práca súvisela s údajnou korupciou týkajúcou sa fondov Európskej únie.

Bulharský verejnoprávny rozhlas BNR v utorok informoval, že v súvislosti s vraždou bulharskej novinárky Viktorije Marinovovej v meste Ruse zatkli podozrivého, ktorým je rumunský občan s moldavským pasom. Avšak ešte večer toho istého dňa ho úrady prepustili. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy