Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Prezident sa osopil na novinárku. To, čo si vypočula od hlavy štátu, určite nečakala
Zdielať na

Prezident sa osopil na novinárku. To, čo si vypočula od hlavy štátu, určite nečakala

Archívna reportáž

PRAHA / Český prezident Miloš Zeman sa v piatok pri odchode z volebnej miestnosti netaktne vyjadril na redaktorku, ktorá kládla otázky ohľadom doplnenia rady Českej národnej banky. Po prezidentovej odpovedi zostala neveriacky hľadieť, na základe čoho sa Zeman nezdržal poznámky.

Na otázku českej redaktorky, kto doplní radu Českej národnej banky sa Miloš Zeman vyjadril: "Považujem to za test inteligencie redaktorov Českého rozhlasu, ktorí sa preslávili redaktorom v Berlíne. Médiá to meno už spomínali, inteligentný novinár Českého rozhlasu si to zistí a opýta sa ma, či to môžem potvrdiť." Český prezident pritom zverejnil len jedno meno, a to konkrétne ekonóma Aleša Michala. Meno druhého kandidáta ale neuviedol.

​V momente, keď už prezident odchádzal, sa predsa len ešte otočil na novinárku a povedal: "Zavrite tie ústa. Keď ich máte otvorené, nepristane vám to."

Už pred dvoma týždňami sa Zeman dostal do sporu s Českým rozhlasom pri svojej návšteve Berlína. Zahraničný reportér na svojom facebookovom profile totiž zverejnil, že so Zemanom sú na návšteve Nemecka traja lekári a štyri zdravotné sestry. Kancelária prezidenta podľa novinky.cz túto informáciu označila za nepravdivú a Prezident označil reportéra za blbca a chcel mu zakázať vstup na tlačovú konferenciu. Reportér sa následne ospravedlnil, načo aj prezident zareagoval, že neobmedzí jeho vstup na tlačovú konferenciu. 

Český prezident už aj v minulosti zaujal médiá svojimi vyjadreniami:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy