Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Chlapec (16) pobozkal svoje dievča. Odsedí si za to 4,5 roka vo väzení
Zdielať na

Chlapec (16) pobozkal svoje dievča. Odsedí si za to 4,5 roka vo väzení

Archívna reportáž Ilustračné zábery

ISTANBUL / Jeden bozk mladíka priviedol do väzenia. Prejav lásky mladého páru natočila spolužiačka a video, ktoré sa dostalo až k vedeniu školy, sudca vyhodnotil ako sexuálne zneužitie dieťaťa. Tureckého tínedžera za to poslal na štyri a pol roka za mreže.

Mimoriadne tvrdý trest dostal mladík koncom septembra v tureckej Antalyi. Podľa miestných médií sa odsúdený 16-ročný A. K. bozkával s 13-ročným dievčaťom, ktoré mu prejavy lásky opätovalo. 

Ich vzplanutie ale na školskom dvore natočila spolužiačka a video zverejnila na internete, uvádza portál Hürriyet. Video sa ale dostalo aj k vedeniu školy. To sa obrátilo na súd a zo zamilovaného mladíka sa v okamihu stal sexuálny násilník, ktorý si za svoj zločin odsedí 4,5 roka za mrežami. 

"Znalecký posudok zdôraznil, že stredoškoláka k jeho činu viedlo nutkanie puberty a že trest nie je potrebný. Štátny zástupca ani sudca však toto nevzali na vedomie a A.K. zo súdu odišiel s trestom za sexuálne napadnutie," uviedol chlapcov obhajca Sevcan Aydın Uzun.     

Na špehovanie spolužiakov ale takmer doplatila aj autorka videa. Tú si súd predvolal pre "zneužívanie detí pre výrobu nevhodných záberov." Obvineniu v tej istej veci čelili aj ďalší štyria jej kamaráti, ku ktorým sa inkriminované video dostalo. Všetkých päť detí nakoniec súd oslobodil, avšak jediný, kto z prípadu vyšiel úplne čistý, je pobozkané dievča. 

Turecko má veľmi prísne zákony na ochranu detí a prípad zo školského dvora nie je raritou. Striktný v určitých veciach ostáva aj Saudská Arábia, kde naposledy zatkli muža, pretože raňajkoval so slobodnou ženou. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy