Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zásobovali ľudí po celom svete. Slováci posielali marihuanové fénixove slzy poštou
Zdielať na

Zásobovali ľudí po celom svete. Slováci posielali marihuanové fénixove slzy poštou

Archívna reportáž

UHERSKÉ HRADIŠTĚ / Podľa polície si dvojica zo Slovenskej republiky privyrábala na opravu rodinného domu výrobou a predajom takzvaných fénixových sĺz. Policajti na základe toho obvinili 44-ročného muža a 35-ročnú ženu z výroby a zaobchádzania s psychotropnými látkami.

Podľa vyšetrovateľa si dvojica na dvore pri dome vypestovala rastliny konope. Následne zo získanej sušiny vyrábali veľmi silný extrakt, nazývaný aj fénixové slzy. "Ide o trend z poslednej doby. S ohľadom na vysoké percento THC môže byť tento extrakt pre potenciálnych užívateľov veľmi nebezpečný," upozornila hovorkyňa polície Milena Šabatová.

​Dvojica svoje výrobky nepredávala len v Českej republike, ale prostredníctvom internetu aj zahraničným klientom po celom svete. "Pripravené dávky balili do ampuliek, ktoré ešte pre istotu zabalili do niekoľkých vákuových obalov. Obálky následne rozosielali z rôznych pôšt," opísala zločin hovorkyňa. V mnohých prípadoch zásielka prišla adresátovi, avšak stalo sa aj, že sa vrátila naspäť na adresu zlínskej firmy. "Dvojica posielala drogu napríklad do Austrálie, Turecka, Anglicka alebo Fínska. Predajom si mali privyrobiť desiatky tisíc českých korún," dodala hovorkyňa polície. 

Policajti počas domovej prehliadky zaistili deväť striekačiek s pripraveným extraktom, materiál na balenie so štítkami s adresou odosielateľa, krabice so sušenou marihuanou a vákuovacie zariadenie. "Obaja páchatelia sa k trestnej činnosti priznali a momentálne im hrozí päťročné väznie. Obvinení sú stíhaní na slobode," uzavrela pre novinky.cz Milena Šabatová.

Pozrite si aj reportáž o opitom a nadrogovanom cestnom pirátovi: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy